Siirt'in En Gözde Yerinde 40 Yıllık Atıl Un Fabrikası! Hep Böyle mi Kalacak?

Siirt'te 1970'li yıllarında açılan ve ilginç bir dargınlık sonucu sahibi tarafından kısa bir süre sonra kapatılıp,  40 yıldır atıl durumda bırakılan bu fabrikanın hikayesi gizemini koruyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te 1970’li yıllarda kentin ilk sanayici iş adamlarından merhum Suat Kayhan tarafından kentte kazandırılan Un Fabrikası, bir küskünlük sonucu tam 40 yıldır atıl durumda.

Siirt’te bu duruma şahit olan vatandaşların anlattığına göre, "Siirt’te kentin ilk sanayici iş adamlarından merhum Suat Kayhan tarafından kentte ihtiyaç duyulan bir un fabrikası kuruluyor. Büyük bir emek ve maliyetle kurulan Un Fabrikası, o günün tanıklarına göre, Siirt’te esnaf ve sanatkarlarca bu fabrikadan rağbet görmüyor ve kimse buradan un almıyor.
Siirtli esnaf ve sanatkar buradan un almak yerine Gaziantep ve Şanlıurfa’ya yönelince, fabrika sahibi Kayhan, bu işe darılarak fabrikayı 2 yıl aradan sonra kapatıyor. Konuya vakıf kişiler, fabrika sahibi Kayhan’ın tepkisinin bu yönde olduğunu söylüyor, ‘Ben bu fabrikayı Siirtli hemşerilerim için açtım, onlar buradan değil, madem gidip il dışından alışveriş yapıyor, ben de bu fabrikayı kapatıyorum. Ben bu fabrikayı kapalı tutacağım ve yıktırmayacağım da. Sonsuza dek bu fabrika ayakta durdukça, bu durum hep hatırlanacak’ diyerek büyük umutlarla açtığı fabrikayı kapatıp, atıl durumda bırakıyor.

O günden bu yana kapalı olan ve bir dargınlık sonucu tam 40 yıldır küskünlüğe kurban fabrikanın bu fotoğrafı o güne ışık tutuyor."

Vatandaşlar, Siirt'in en gözde yerinde atıl durumda bulunan fabrikanın yıktırılması için yetkililerin Kayhan'ın ailesiyle görüşmesi gerektiğini belirtti.

Fabrikanın atıl durumda bulunması ve şehrin hemen girişinde olması Siirt'e yakışmadığını belirten vatandaşlar, yetkililerin konuya el atmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN