Siirt Eruhlu Gönüllüler Su Altı Kurtarma İçin Eğitim alıyor

Siirt'in Eruh ilçesinde faaliyet gösteren ve ilçenin tek sivil arama kurtarma kuruluşu olma özelliğini taşıyan ERKUT (Eruh Arama Kurtarma), eğitim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

ERKUT ekibi, Antalya'nın Finike ilçesinde düzenlenen dalgıçlık, dalış eğitimi, kamp ve kurs programlarına katılarak personelinin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi sürdürüyor. Eğitimlerde su altı arama kurtarma teknikleri, dalış güvenliği, ekipman kullanımı ve acil durum müdahale yöntemleri üzerine uygulamalı çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Siirt Eruhlu Gönüllüler Su Altı Kurtarma İçin Eğitim alıyor

Arama kurtarma kapasitesini artırmayı hedefleyen ekip, aldığı eğitimlerle olası afet ve acil durumlara daha etkin müdahale etmeyi amaçlıyor. Kamp süresince teorik ve pratik eğitimlerden geçen gönüllüler, farklı senaryolar üzerinde çalışma fırsatı buluyor.

Siirt Eruhlu Gönüllüler Su Altı Kurtarma İçin Eğitim alıyor

Yetkililer, ERKUT'un yalnızca Eruh'ta değil, ihtiyaç duyulması halinde bölgedeki afet ve acil durum çalışmalarında da görev alabilecek donanıma ulaşması için eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdüren ERKUT, aldığı eğitimlerle hem ilçenin hem de Siirt'in afetlere hazırlık kapasitesine katkı sunmayı hedefliyor.

Siirt Eruhlu Gönüllüler Su Altı Kurtarma İçin Eğitim alıyor

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme