Siirt'e Yine Üvey Evlat Muamelesi! DİKA, Siirt'e Önem Vermiyor mu?

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) 2022 yılı Mayıs – Haziran dönemi teknik destek programı başvuru sonuçları açıklandı. 10 projeden Siirt'in sadece 1 projesi onaylandı, aslan payı ise Mardin ve Batman'a düştü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Başvurusu yapılan projelerden on tanesi destek almaya hak kazandı. Kurumsal açıdan incelendiğinde projelerin üçü kamu kurumu, dördü mesleki kuruluş ve sivil toplum örgütlerine, son üç tanesi de özel sektöre ait olduğu görülüyor.

İller bazında incelendiğinde ajansın hizmet verdiği TRC 3 bölgesinde yer alan Mardin, Batman, ve Siirt illerinden Şırnak ilinin desteklenmeye uygun projesi yok.

Siirt’in kabul gören tek projesi Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sunduğu “Siirt İli Kültür ve Turizm Sektörlerin de Kurumsallaşma ve Hizmet Kalitesinin Arttırılması” projesi oldu.

Geri kalan projeler Mardin ve Batman’daki kamu kurumları, STK ve meslek kuruluşları ile özel sektör firmaları tarafından uygulanacak.

Ayrıca Batman'dan iki, Mardin’de bir özel sektör firması destek almaya hak kazanmış.

Gelişen Mardin ve Batman, Desteklenen Yine Mardin ve Batman!

Siirt gibi gelişime açık bir kentte kurulması gereken DİKA Bölge Müdürlüğü'nün Mardin gibi gelişmiş bir ilde kurulmasına hala anlam verilemiyor.

Artı Siirt olarak, DİKA Bölge Müdürlüğü'nün gelişime açık ilimize taşınması için yetkililerin girişimde bulunmasını bekliyoruz. 

Yetkililerin, Siirt'te var olan kültürel zenginlikler ve turizm potansiyelinin Mardin ve Batman'dan çok daha ileride olduğunu üst makamlara bildirilmesi gerekiyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN