Siirt'e Bağlı O Köyde Neler Oluyor! Yeraltından Gelen Tuhaf Patlama Sesleri Köylüleri Korkutuyor

Siirt il merkezine bağlı Meydandere köyünde son bir haftada yerin altından gelen patlama sesleri ve sarsıntılar köy halkında büyük endişeye neden oluyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt il merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Meydandere köyünde son 1 haftada yeraltından 10'dan fazla şiddetli patlama sesine benzer sesler geldiği ve zaman zaman sarsıntıların olduğu fakat kayıtlara deprem olarak geçmediği  belirtildi.

Bugün gece saatlerinde 2 patlama sesi ve sarsıntının yaşandığı öğrenildi.

"Patlama ve Sarsıntıların Nedeni Araştırılıyor"

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı köyün muhtarın durumu yetkililere bildirdiği ve jeoloji uzmanlarının köyde inceleme yapması bekleniyor.

Artı Siirt'e ulaşan köy halkı, yer altından gelen patlama sesleri nedeniyle korkuyla yaşadıklarını ve konuya açıklık getirilmesini istediklerini söyledi.

Siirt AFAD Müdürü Cahit Akkoyun da yaptığı açıklamada, köyde yer altından gelen patlama seslerinin henüz nedenini bilmediklerini, uzmanların gerekli araştırmayı yapacaklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Muhammet | 28 Temmuz 2022 01:22

    Neden belli barajin su kütlesinin basıncı nedeniyle faylarin kirilmasi ve gaz in disari cikmasi bunlar hem ses hem sarsintiya neden oluyor barajlarin yasaklanmasi gerekir zira doganin dengesini bozuyor

BUNLARA DA BAKIN