Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Sarıca, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Çocukları Ağırladı

Siirt'te faaliyet gösteren Özel Başakşehir Koleji öğrencileri '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' nedeniyle Siirt Adliyesini ziyaret etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Siirt Adliyesine Özel Başakşehir Koleji Müdürü Erdal Batğı, Müdür Yardımcısı Erkan Akkoyun ve sınıf öğretmeni Pınar Demirlioğlu nezaretinde Siirt Adliyesine giden çocuklar, Siirt Cumhuriyete Başsavcısı Tuğan Sarıca, Yazı İşleri Müdürü Erol Söyler ve Nihat Ekinci tarafından adliye bahçesinde karşılandı. Karşılamadan sonra Başsavcı Sarıca’nın makamına geçen çocuklar, burada çeşitli ikramda bulunulduktan sonra, çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı.

Ziyaret sırasında hukuk konularında ve çocuk hakları konularında çocuklara çeşitli bilgiler veren Başsavcı Sarıca, çocukların sorduğu soruları da cevapladı. Başsavcı Sarıca ve ziyaretine gelen çocuklar arasında samimi ve eğlenceli bir havada geçen sohbetten sonra çocuklar adliyenin duruşma salonları ve çeşitli bölümleri gezdirildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Dünya Çocuk Hakları Günü gününü kutladığını belirterek, her yıl 20 Kasım tarihi, dünya genelinde çocuk haklarının anıldığı özel bir gün olarak kabul edildiğini söyledi. Ziyaretine gelen çocuklara ve dünya çocuklarına ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ kutlayan Başsavcı Sarıca: bütün çocukların haklarını tanımlayarak yaşama hakkı başta olmak üzere: eksiksiz biçimde gelişme hakkı; zararlı etkilerden, istismar korunma hakki; aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılma haklarımın olduğu konusunda bilgilendirerek, “güçlendiği, umudu canlı tutulan, güvenli ve geleceğin büyük Türkiye’nin mimarları çocuklarımız olacaktır” dedi.

Siirt Cumhuriyete Başsavcısı Sarıca, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Çocukları Ağırladı

Siirt Cumhuriyete Başsavcısı Sarıca, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Çocukları Ağırladı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN