Siirt Büyük Festivallere Hasret Kaldı!

Son yıllarda kentlerin turizmine, tanıtımına ve ekonomisine ciddi katkı sağlayan festivallerin sayısı artmaya başladı. Turizm konusunda büyük rol oynayan festivaller her geçen gün çeşitli ve görkemli hale gelirken bölgedeki illerde festivallerdeki çeşitlilik dikkat çekerken Siirt'te ise geçmiş yıllardaki büyük festivallerin sayısı iyice azaldı. Siirt'te son dönemlerde yerel ve dar kapsamlı festival ve etkinliklerin ötesine geçilmedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye birkaç gündür Hakkari’de gerçekleşen Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı’ndaki 5. Cilo Fest’i konuşuyor. 
Sadece ilk iki günde 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan ve devasa bir organizasyona dönen festival büyük ses getirdi. 

Kış aylarında da büyük bir kar festivali ile adını duyuran Hakkari’de büyük kapsamlı festivaller sürerken, Siirt ise suskunluğunu sürdürüyor. 

Kentte bir dönem ardı ardına yapılan büyük festival ve etkinlikler küçük çaplı organizasyonlara dönüşürken,Siirt’te geçmiş yıllarda yapılan etkinlikleri mumla arıyor.

Çevre illerin birçoğunda yapılan ve yapılacak festivaller için büyük organizasyonlar düzenlenirken, Siirt ise bu konudaki sessizliğini koruyor.

Artı Siirt Haber Ajansı olarak Siirt’in kalkınmasına lokomotif olacak doğa turizminin değerlendirilmesi ile birlikte Siirt’in bu tür festivallere öncülük etmesi için çalışmaların başlatılmasını öneriyoruz.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Adem | 04 Temmuz 2023 19:07

    Daha iyi ya işte.Festivaller fuzuli masraf...

BUNLARA DA BAKIN