• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Botan Vadisi Milli Parkı'nda 30 Metre Derinliğinde Dev Bir Obruk Keşfedildi!

Siirt Botan Vadisi Milli Parkı'nda 30 Metre Derinliğinde Dev Bir Obruk Keşfedildi!

Siirt Botan Vadisi Milli Parkı'nda yaklaşık 30 metre genişliğinde ve 30 metre derinliğinde yeni bir obruk keşfedildi. Obruğun görüntüleri, Siirt Üniversitesi Sup ve Kano Topluluğu ekibinin kamerasına yansıdı.

Botan Çayı çevresinde keşif yapan topluluk üyeleri, devasa çukuru görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ekip üyeleri, söz konusu obruğun eski adıyla “Karanlık Kaplıca” olarak bilinen bölgenin karşısında, Billoris Kaplıcası’nın üst kısımlarında yer aldığını belirtti.

Bölgeyi yakından tanıyanlar, geçmişte burada büyük bir mağara bulunduğunu, obruğun ise bu mağaranın devam eden kollarından birinde meydana gelen göçük sonucu oluşmuş olabileceğini ifade etti.

Daha önce aynı bölgede birden fazla obruğun oluştuğu biliniyor. Yeni tespit edilen bu çukurda su bulunmazken, yapısı itibarıyla obruğu andırdığı gözlendi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, bölgede oluşan çöküntülerin nedenlerinin belirlenmesi için inceleme yapılması bekleniyor.

Siirt Botan Vadisi Milli Parkı'nda 30 Metre Derinliğinde Dev Bir Obruk Keşfedildi!

Bakmadan Geçme