Siirt Belediyesi zabıta ekipleri kırtasiyeleri denetledi

Siirt Belediyesi zabıta ekipleri, kırtasiye malzemeleri satan işyerlerini denetleyerek ürünleri kontrol etti ve gerekli uyarıları yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sahada denetimlerine ara vermeden devam eden Siirt Belediyesinin zabıta ekipleri, okulların açılmasına kısa bir süre kala ilçede kırtasiye malzemeleri satan işletmeleri denetledi.

Öğrencilerin ve ailelerin sağlıklı ürünlere ulaşması için kırtasiye malzemelerini tek tek kontrol eden ekipler, aynı ürünlerin farklı işletmelerdeki fiyatlarını karşılaştırdı. Ekipler etiket kontrolü yaparak reyonlardaki fiyatların kasadaki ile aynı olup olmadığını inceledi.

İnce eleyip sık dokuyan zabıta ekipleri, satılan malzemelerin Türk Standartları Enstitüsü güvenlik standartlarına uyup uymadığını da kontrol etti. Ürünlerde ‘CE’ işareti bulunması, kullanım süresine uygunluk, üretim yerinin yazılması kriterlerine bakıldı.

Vatandaşı bilinçlendirmek ve halk sağlığını tehdit eden ürünleri belirlemek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, çocukların sağlığına zarar verebilecek olan ürünlerin satışının yapılmaması konusunda esnaflara uyarılarda bulundu. Kurallara uymayan işyerlerinde gerekli işlemleri uyguladı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 07 Eylül 2023 12:47

    Bos bos dolaşıyorlar gorev yapmak istiyorlarsa tillo caddesi ulku camii heykel civari isgallari pisligi denetlesinler bes para etmez bir zabita teskilati var

BUNLARA DA BAKIN