Siirt Belediye Meclis Üyesi Teymur'dan Emekli İkramiyesi Eleştirisi!

Cumhurbaşkanı kararı ile çalışmayan emekliye 5 bin TL ikramiye kararından birçok emekli vatandaş yararlanamıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Buna bir örneği de Siirt’te. Siirt Belediyesi’nden 2008 yılında emekli olan ve 2019 yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Süleyman Teymur oldu.

2019 yılında yerel seçimlerde Belediye Melis Üyeliğine seçilen ve ardından 2020 yılında Siirt Belediyesine Kayyum atanmasıyla görevlerinde alınan Süleyman Temur’unda aralarında olduğu Belediye Meclis üyeleri, çalışmayan emekliye 5 bin TL ödemesinden yararlanamadı.

Artı Siirt Haber Ajansına konuşan Süleyman Teymur, “2019 yerel seçimlerde HDP belediye meclis üyesi olarak seçildim ama 2020 yılında atanan kayyumla birlikte görevimize son verildi. İşimize son verilmesine rağmen belediye meclis üyesi olarak seçildiğimiz için emeklilere yapılacak 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamıyoruz. 2020 yılında atanan kayyumla birlikte görevimiz elimizden alınmasına rağmen, gerçekleşen yasadan faydalanamıyor olmamız bizleri ve bizim gibi binlerce emekliyi mağdur etmektedir. Bu yasanın bir an önce gözden geçirilip mağdur edilen emeklilerin haklarının verilmesini istiyoruz.” Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN