Siirt Barosundan Siirt'te Gözaltına Alınarak Sınır Dışı Edilen Yabancı Gözlemcilere İlişkin Açıklama!

Siirt Barosundan, Siirt'te akreditasyonları olmadan seçimleri gözlemlemek için İspanya'dan gelen 10 kişi, polis ekiplerince gözaltına alınarak sınır dışı edilmesi olayına ilişkin yazılı bir açıklama geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Barosu olaya ilişkin yazılı bir açıklamada yaptı.

Açıklamada, “Yurt dışından gelen yabancı gözlemci ve parlamenterler de birçok alanda avukatlarımızla beraber gözlem yapmakta iken gündüz saatlerinde keyfi ve hukuka aykırı şekilde idari bir işlem bahane edilerek adli bir soruşturma yürütürcesine alıkonulmuştur.“ ifadeleri kullanıldı.

“Alıkonulan yabancı gözlemcilere baromuz avukatları tarafından hukuki destek sağlanmış ancak keyfi uygulama avukatlarımıza da uygulanmıştır.” Diyen Siirt Barosu yazılı açıklamanın devamında ise şu ifadelere ye verdi: 

“Alıkonulan gözlemcilere alıkonulma ile ilgili bilgi verilmediği gibi avukatlarımıza da fiziki ve sözlü müdahalelerde bulunulmuştur. 
Emniyet müdürlüğünde bulunan meslektaşlarımız ve gözlemcilerle görüştürülmede keyfi olarak engellenmiştir. Bugün sabah 06:00 da gözlemciler hiç bir işleme tabi tutulmadan serbest bırakılmıştır. Avukatlarımıza yapılan keyfi ve hukuka aykırı müdahale ve engellemelere ilişkin tutanaklar tutulmuştur. Gerekli suç duyurusu ve açıklamalar baromuz tarafından yapılacaktır.”

 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN