Siirt Barosu, Siirt Cezaevinde Yaşanan İnşaat Sorununu Adalet Bakanlığına Taşıdı

Siirt Barosu, Siirt'te 2020 yılında ihaleye çıkarılan ve müteahhittin tutuklanması ile inşaatı durdurulan Siirt Cezaevinde bulunan personel, mahkum ve tutuklu yakınlarının yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Barosu, durdurulan cezaevi inşaatının bir an önce başlatılması için Adalet Bakanlığına yazılı başvuru yaptı.

Siirt Barosu yaptığı yazılı açıklamada, “Yıkımına başlanan Siirt Cezaevinde bulunan hükümlü tutuklu mahpuslar ile cezaevi personelleri Batman veya Beşiri cezaevlerine gönderilmiştir. Bu durum mahpus yakınlarını yıllardır hem fiziksel hem de ekonomik yönden zorlamakta olup her gün git - gel yapmak zorunda kalan Siirtli cezaevi personellerini de mağdur etmenin yanı sıra Siirt Barosu avukatlarının da müvekkilleriyle görüşmelerini kısıtlı hale getirmektedir.” İfadesini kullanıldı.

Barodan yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“2020 yılının Kasım ayında ihaleye çıkan Siirt Cezaevi inşaatının 700 iş günü içerisinde tamamlanması ve teslim edilmesi hedeflenmekteydi. 2022 yılında bitirilmesi planlanan cezaevi inşaatı ne yazık ki yıllardır durdurulmuş ve tekrar ihaleye çıkartılmamıştır.
Yıkımına başlanan Siirt Cezaevinde bulunan hükümlü tutuklu mahpuslar ile cezaevi personelleri Batman veya Beşiri cezaevlerine gönderilmiştir. Bu durum mahpus yakınlarını yıllardır hem fiziksel hem de ekonomik yönden zorlamakta olup her gün git - gel yapmak zorunda kalan Siirtli cezaevi personellerini de mağdur etmenin yanı sıra Siirt Barosu avukatlarının da müvekkilleriyle görüşmelerini kısıtlı hale getirmektedir. -

Durdurulan cezaevi inşaatının bir an önce başlatılarak bitirilmesi, bu vesileyle mağdur olan mahpus yakınları, cezaevi personeli ve avukatlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için Adalet Bakanlığına yazılı başvuru yaptığımızı kamuoyuyla paylaşırız.”
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Muhammet | 06 Mart 2023 22:24

    Burdan uyariyorum fevzi cakmak ortaokulunun tablasi kirisleri kolonlari kesinlikle saglam degildir sayin vali ve diger yetkililer lutfen el atin denetleyin sonu husran olmasin

  • Ahmet | 06 Mart 2023 18:59

    Şehirlerimizin göbeğinde özelikle okullarımızın çevresinde cezaevleri yapılmamalı

BUNLARA DA BAKIN