Siirt Barosu Bursa'da Yaşanan Olaylara Tepki Gösterdi!

Siirt Barosu ve 13 Baro Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve maç esnasında yaşanan saldırılar hakkında ortak basın açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dün oynanan Amedspor maçında, Bursaspor taraftarlarının Amedsporlu futbolcularına gerçekleştirdiği ırkçı saldırılara karşı Siirt,  Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Urfa, Şırnak ve Van baroları yazılı açıklama yaptı.

14 baronun açıklamasında, ırkçı saldırıların Amedspor kafilesinin kaldığı otel önünde başladığına işaret edilerek, “Bugün oynanan müsabaka esnasında da tribünlerde ırkçı taraftar grupları tarafından aynı nefret saldırıları devam etmiş, tribünlerde Kürtlere yönelik işlenen yoğun cinayetlerin faili olan JİTEM’cilerin posterleri ile 90’lı yıllarda gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerin ve zorla kaybettirilmelerin sembolü olan beyaz torosların pankartı açılmıştır. Bu saldırılar, içeriğinden de anlaşıldığı üzere sadece Amedspor’a karşı değil, Amedspor temsiliyetinde başta Kürt halkı olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı işlenmiştir” ifadelerine yer verildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • mete | 06 Mart 2023 12:18

    diyarbakırdaki ilk maçta açılan paçavralar ve olaylar için neden ağzını açmadı baro

BUNLARA DA BAKIN