Siirt Baro Başkanı Diyarbakırspor'a Saldırıya İlişkin Konuştu: En ağır Ceza ve Tedbirler Uygulanmalı

Siirt Baro Başkanı son süreçte sporda artan ırkçı saldırılara ilişkin sosyal medya hesabı X üzerinden bir açıklama yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Diyarbekirspor, dün konuk olduğu Bursaspor deplasmanında, galip gelmesinin ardından rakip takımın oyunları ve teknik heyeti tarafından saldırıya uğradı.

Yapılan saldırıya bir çok kesimden tepki gelmeye devam ediyor.

Siirt Baro Başkanı Muhammed Alptekin'de sosyal medya hesabı üzerinden, son süreçte artan ırkçı saldırılara dikkat çekerek, "Spor da şiddetle geçiştirilecek, basit ceza ve yaptırımların uygulanacağı bir olay değil bu saldırılar,bir halka karşı tahammülsüzlük, ırkçı zihniyetin tezahürüdür." dedi.

Soruşturmanın cezasız kalmaması gerektiğini belirten Alptekin, "Spor da şiddetle geçiştirilecek, basit ceza ve yaptırımların uygulanacağı bir olay değil bu saldırılar,bir halka karşı tahammülsüzlük, ırkçı zihniyetin tezahürüdür. Soruşturmanın bu yönleriyle de araştırılıp en ağır ceza ve tedbirlerin uygulanması gerekmektedir. Aksi halde daha önce Amedspor maçında da yaşandığı gibi ırkçı saldırıları ve telafisi imkansız olayları yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN