Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Deprem Bölgesinde Çalışmalarına Devam Ediyor

6 Şubat'tan beri meydana gelen yıkıcı depremleri yaşayan çok sayıda kişi psikolojik olarak da büyük yara aldı. Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 11. Grup psikososyal destek ekipleri deprem bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 11. Grup psikososyal destek ekipleri deprem bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor. Depremzedelerle bir araya gelen  psikososyal destek ekipleri yaşadıkları travmayı unutmaları için çocuklara yönelik kitap okuma, satranç, boyama, sinema, resim gibi çeşitli etkinler düzenliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ili etkileyen deprem Türkiye’yi derinden yaraladı. Bölgede yaşayanlar fiziksel ve psikolojik açıdan ciddi şekilde etkilendi.

Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yaptığı paylaşımda" 11. Grup Psikososyal destek ekibimiz deprem bölgesindeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Emeklerinize sağlık.

Depremde yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ya da yaşadıkları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan çok sayıda kişi travma yaşarken, Türkiye’deki uzmanlar depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti. Çok sayıda psikolog, kurum ve kuruluş depremzedelere yüz yüze ya da ücretsiz psikolojik destek veriyor. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN