Şifa Hastanesi'ndeki doktor isyan etti: Ölmemizi ve arkamızdan 'İyi bilirdik' demeyi mi bekliyorsunuz?

Gazze'de sivillerin de sığındığı Şifa Hastanesi'ni 'Hamas'ın komuta merkezi' iddiasıyla basan İsrail'in operasyonu sürüyor. Bir doktor, Kızılhaç, İngiltere ve ABD'nin nerede olduğunu sorarak 'Herkes ölmemizi ve 'İyi bilirdik' demeyi mi bekliyor?' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İsrail ordusunun "Hamas tarafından komuta merkezi olarak kullanıldığı" iddiasıyla şafak vaktinde baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'ndeki operasyonu sürüyor. Askerlerin hastanede arama yaptığı, hastaları ve sağlık çalışanlarını sorguladığı, 200'den fazla Filistinliyi de hastane avlusunda gözaltında tuttuğu belirtiliyor. İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nde silah bulunduğu yönündeki iddiası Hamas tarafından yalanlanırken, BBC'ye konuşan bir doktor isyan etti.

BBC'nin Şifa Hastanesi'nde ulaşmayı başardığı Dr. Ahmed Mokhallalati, İsrail askerleri binanın içinde dolaşırken çalışanların ve hastaların büyük korku duyduğunu anlattı. Kızılhaç'ın yanı sıra İngiltere ve ABD hükümetlerinin nerede olduğunu soran doktor, "Herkes hepimizin burada ölmesini ve sonra arkamızdan 'İyi bilirdik' demeyi mi bekliyor?" dedi. Dr. Mokhallalati, İsrail ordusunun cuma günü kuşatmaya başladığı hastaneden çıkmaya çalışanlara da ateş açıp bazılarını öldürdüğünü söyledi.

'NİHAYET GİRDİKLERİNDE RAHATLADIK'

Mokhallalati, Reuters ajansı ile söyleşisinde de İsrail ordusunun hastane yönetimine baskın konusunda önden bilgi verdiğini ama nasıl bir yöntem izleneceğini bilmediklerini anlattı. İrlanda'da doğan, Kahire'de eğitim alan ve Londra'da da çalışmış olan Filistinli doktor, baskın sırasında İsrail tanklarının hastane acilinin hemen dışına park ettiğini söyledi. Mokhallalati, kuşatma sırasında dışarıdan bomardıman altında kalma korkusunun çok büyük olduğunu, bu nedenle askerler nihayet hastaneye girdiğinde bir tür rahatlama hissettiğini de anlattı.

'HASTANEDE HAMAS İDDİASI BÜYÜK BİR YALAN'

Gazze'de Şifa dahil her binanın altında tüneller olduğunu belirten Dr. Mokhallalati, bununla birlikte bugüne dek hastanenin içinde tek bir el ateş açıldığını duymadığını, herhangi bir Hamas varlığına da rastlamadığını anlattı. Filistinli doktor, yapıda sadece sivillerin bulunduğunu ve İsrail ordusunun Hamas'ın hastanede faaliyet gösterdiğine dair iddiasına kanıt göstermediğini vurgulayarak "Bu büyük bir yalan" dedi.

İSRAİLİ YETKİLİ 'SOMUT KANIT BULDUK' DEDİ, GÖRSEL GÖSTERMEDİ

İsrail ordusundan üst düzey bir yetkili ise operasyon devam ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, Şifa Hastanesi'nde "silah ve terör altyapısı" bulduklarını ileri sürdü. İsmi açıklanmayan yetkili, "İsrail askerleri şimdiden silah ve başka terör altyapısı buldu. Son bir saatte, Hamas teröristlerinin Şifa Hastanesi'ni bir terör karargâhı olarak kullandığına dair somut kanıt gördük" iddiasında bulundu.

HAMAS: UCUZ PROPAGANDA

Bulduklarını iddia ettiği silahların bir kısmının daha sonra basına gösterileceğini söyleyen yetkili şu an için herhangi bir görsel kanıt sunmazken, Hamas'tan da yalanlama gecikmedi. Yazılı açıklamada, "Bu iddia, İsrail'in Gazze'de sağlık sektörünü yok etme amaçlı suçuna meşruiyet kazandırmak için kullandığı yalanların ve ucuz propagandanın devamından başka bir şey değil" denildi.

İsrail hükümeti, yıllardır Hamas'ın Şifa Hastanesi'ni 'canlı kalkan' olarak kullandığını ileri sürüyor, Hamas ve hastane çalışanları ise bu iddiayı hep reddediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN