'Seçimi zora soktu' diyen ünlü kamuoyu araştırmacısı seçimlere 10 gün kala son anketi açıkladı

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programına konuk olan SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakcı, 'Ben bu rakamlara kefilim. Aksini söyleyen herkesle de hesaplaşmaya hazırım.' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sandığa gitmeye 10 gün kala kamuoyunun nabzını tutmak isteyen araştırma şirketleri, çalışmalarına hız verdi. Son olarak SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakcı, gerçekleştirdikleri son anket sonuçlarını paylaştı.

 Reklamlara Tıklayarak Bize Destek Olabilirsiniz! Artı Siirt :) 

Son zamanlarda AK Parti ve CHP'ye bir yöneliş olduğunu söyleyen Bayrakcı, Millet İttifakı'ndaki son matematiği açıkladı. Millet İttifakı'nda CHP'nin önde olduğunun altını çizen Hakan Bayrakcı, DEVA'nın 1 puan Gelecek ve Saadet'in toplam 3 puan katkı sunabileceğini söyledi:

''2 partide biraz yoğunlaşma oldu. AK Parti ve CHP'ye bir yöneliş oldu. AK Parti 40'ın ya altı ya da üstü civarına geldi. CHP de 30'un biraz üstüne altına geldi. MHP dendiği kadar az oy almayacak. Yeniden Refah'ın da 2'ye kadar katkısı var. DSP'de bazıları çok eleştirdi ama 400-500 bine yakın oy ki bu da yüzde 1'e tekabül eder. Cumhur İttifakı ile ilgili 'barıştırdı' 

Millet İttifakı'nda durum CHP'de oy artışı var adayın Kılıçdaroğlu olmasından dolayı. DEVA'nın 1 puan, Gelecek'in daha az bir katkısı var Saadet ile birlikte 3 puan bir katkı oluyor. Ankara 1. bölgede adaylar nedeniyle sıkıntı çekecek ama Erzincan'da Sarıgül sebebiyle vekil çıkaracaklar. İYİ Parti iyi bir çıkıştaydı ve duraksamaya geçti. Kendi ölçülerinde gücünü koruyor.''

'Seçimi zora soktu' diyen ünlü kamuoyu araştırmacısı seçimlere 10 gün kala son anketi açıkladı

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın oylarının son günlerde yukarı yönlü ivme kazandığını söyleyen Bayrakcı, seçimlerin ikinci tura kalacağını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının muhalefeti zora soktuğunu iddia eden Hakan Bayrakcı, 42 ilde gerçekleştirdikleri ankete ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

''SONAR'ın tespiti bu. Sinan Oğan yükseldi. Eğer seçmende 2'li polarizasyon olmasaydı Muharrem İnce 8-9'dan aşağı olmazdı. Bizim rakamlarımız 1, 1,5 olarak aşağı ve yukarı da oynayabilir. Ben bu rakamlara kefilim. Aksini söyleyen herkesle de hesaplaşmaya hazırım. İstatistikte bir kural vardır. Az rakamlar daha az, çok rakamlar daha çok çıkar. Dün bile anketi yapıldı bunun. 42 ilde yapıldı.

Her seçim kendi ölçüleri içinde yeniden kuruluyor. Erdoğan en güçlü zamanında yüzde 52 almış. Nasıl bu ortamda alacak denirse, her seçim kendi kuralları içinde yeniden oluşuyor. Kemal Bey'in adaylığı bu seçimi muhalefet için zora sokmuştur.''

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa

SONAR'ın gerçekleştirdiği ankete ilişkin verileri paylaşan Hakan Bayrakcı, ikinci turun gerçekleşmesi halinde en çok oy alabilme potansiyeli olan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışında, Erdoğan'ın yüzde 52,1 oran ile yeniden Cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi:

'Seçimi zora soktu' diyen ünlü kamuoyu araştırmacısı seçimlere 10 gün kala son anketi açıkladı

 Anket sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtebilirsiniz... 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN