Şebeke çekmiyor sorunu tarihe karışıyor: Tüm cep telefonları için yeni özellik....

Elon Musk'ın uzaydan gezegenimize internet hizmeti veren Starlink hizmeti, önümüzdeki dönemlerde mobile gelecek. Bu alanda çalışmalar devam ederken, SpaceX şirketi yeni bir lisans daha almayı başardı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

TGRT Haber'de aktarılanlara göre; Uzay alanında yapılan çalışmalarıyla ses getiren Elon Musk, son birkaç yıldır SpaceX'in Starlink hizmetiyle uzaydan gezegenimize internet sunuyor.

Halihazırda taşınabilir ve sabit internet olarak satılan bu hizmet önümüzdeki yıl Türkiye için de gelecek. Ancak sadece bu kadarıyla da sınırlı kalmayacak gibi; Starlink bu kez de mobil kullanıcılara internet sunacak şekilde farklı bir planla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

STARLİNK MOBİL İÇİN YENİ LİSANS ALINDI


Bloomberg'e göre Federal İletişim Komisyonu , ABD'de doğrudan iletişim kurulabilmesi için Starlink denemelerinin yapılması kapsamında SpaceX'e geçici bir lisans verdi. T-Mobile ile yürütülecek çalışma için ilk denemeler ABD'de yapılacak.

Resmi olarak altı aylık verilen bu lisans, 840 uydu ve 2000 kullanıcı üzerinde ABD topraklarında denenecek. Bu testin amacı ise akıllı telefonların direkt olarak uzaydan internete sağlanması.

Eğer bu teknoloji ilerlerse gelecek yıllarda baz istasyonlarına ihtiyaç ortadan kalkabilir. Aynı zamanda telefonların çekmediği yerlerde artık şebeke problemleri de yaşanmayacak. Zira bağlantı uzaydan sağlanacağı için herhangi bir baz istasyonu ile iletişim zorunluluğu ortadan kalkmış olacak.

TELEFON ŞARJINIZIN DAHA UZUN SÜRE GİTMESİ İÇİN ÖNERİLER


1. Ekran Parlaklığını Düşürün: Telefon ekranının parlaklığı, pilin hızlı bir şekilde tükenmesine neden olabilir. Bu nedenle, ekran parlaklığını mümkün olduğunca düşük tutarak pil ömrünü uzatabilirsiniz.

2. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın: Arka planda çalışan uygulamalar, pilinizi gereksiz yere tüketebilir. Bu nedenle, kullanmadığınız uygulamaları kapatmak veya arka planda çalışmalarını engellemek, pil ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır.

3. Bluetooth ve Wi-Fi'yi Kapatın: Bluetooth ve Wi-Fi gibi kablosuz bağlantı seçenekleri, sürekli olarak pil tüketir. Kullanmadığınız zamanlarda bu özellikleri kapatmak, pil ömrünü uzatabilir.

4. Güncel Yazılımı Kullanın: Telefonunuzun işletim sistemi ve uygulamalarını düzenli olarak güncellemek, pil performansını artırabilir ve pil ömrünü uzatabilir.

5. Hızlı Şarj Özelliğini Kullanmayın: Hızlı şarj özelliği, pilin ömrünü kısaltabilir. Mümkün olduğunca normal şarj cihazları kullanarak pilinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN