Sanatçı Beytocan hayatını kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören Kürt sanatçı Beytullah Güneri'nin (Beytocan) İsveç'te yaşamını yitirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bugüne kadar 4 albüm çıkaran ve  şarkıları halen dilden dile dolaşan ''Beytocan'' olarak ünlenen Beytullah Güneri,  32 yıldır yaşamını sürdürdüğü İsveç’in başkenti Stocholm’deki Karolinska Hastanesinde  saat 05.00’te hayatını kaybetti.

Vasiyeti üzerine cenazesinin orada toprağa verileceği öğrenildi. 

- ''Beytocan ''ismini Selami Şahin koymuştu

Beytocan, 1 Ekim 1955 tarihinde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğdu. 12 Eylül 1980 döneminde bir süre cezaevinde kalan ve cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul'da müzik yaşamına başlayan Beytullah Güneri, bu süreçte Orhan Gencebay  ve Selami Şahin ile çalıştı.

Selami Şahin'in, ''Beytocan" ismini verdiği sanatçıya "Neden yazdıklarını kendin söylemiyorsun" demesi üzerine bestelerini seslendirmeye başlamıştı.

- İbrahim Tatlıses'ten tazminat kazanmıştı

Güneri, "Agır Ketiye Dile Mın" adlı şarkısını "Rında Mın" olarak değiştirip izinsiz seslendirdiği gerekçesiyle dava açtığı İbrahim Tatlıses'ten tazminat kazanmıştı.

Son röportajını CEGA'ya vermişti

''Beytocan'' olarak ünlenen Beytullah Güneri, bir süre önce CEGA'ya verdiği son röportajında, bazı sosyal medya heaplarında vefat ettiğine ilişkin haberlerin yayımlandığını belirterek, ‘’Ölüm haberimi sadece ailem duyursa inanın. Bu tür asılsız haberler beni ve ailemi çok üzüyor’’ ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN