Saldırıya uğrayan İmamoğlu, Bakan Soylu'ya sert sözlerle yüklendi

Erzurum'da taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda binlerce İstanbullu'ya seslenen İmamoğlu, kendisini, provokatör olmakla suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert tepki göstererek, 'Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş şekilde, gözü fırfır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam.' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da seçim otobüsü üzerinde konuşma yaptığı esnada kalabalık bir grubun taşlı saldırısına uğradı. İmamoğlu konuşmasını yarıda kesip alandan ayrılırken, otobüsün camları kırıldı.

BİNLERCE İSTANBULLU HAVALİMANINA AKIN ETTİ

Olayın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'nu karşılamak için İstanbulluları Sabiha Gökçen Havalimanı'na davet etti. Kaftancıoğlu'nun çağrısına uyan binlerce İstanbullu Sabiha Gökçen Havalimanı'na akın etti. İmamoğlu yaşananların ardından İstanbul'a geldi. Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Sevgili İstanbullular. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ekrem'e değil milletimin her bir ferdine helal olsun. Sevgili hemşehrilerim, güzel insanlar. Biraz dertleşelim.

"UTANMAZ ADAM, İFTİRACI, YALANCI"

Önemli bir an yaşıyoruz. Tarihi bir sürecin içindeyiz. Erzurumlulara kırıcı davranmayın, onlar masum. Bugün o meydanda kim olduğu belli olmayan o 100-200 kişi asla masum değil. İçişleri Bakanı bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlulara nasıl provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş şekilde, gözü fırfır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam. Üç. defa kendim televizyonlara söyledim. Allah biliyor. O şehirde benim akrabalarım, ticaret yapan insanlarım var. Defalarca gittim. Erzurumlu boşuna dadaş adını almamıştır. Erzurumlu yiğittir.

"BU İŞİN ERZURUMLULARLA İLGİSİ YOK"

Bu akşamki yaşlanan süreci birazdan burada aydınlatacağım. Bu işin Erzurumlularla uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu bu bir avuç ne olduğu belli olmayan insana pabuç bırakacak bir şehir değildir, haddini bildirecektir, hiç kuşkum yok.

"EMNİYET MÜDÜRÜ NASIL BİR TALİMAT ALDI"

Emniyet Müdürü nasıl bir talimat aldı, nasıl bir talimat verdi ki o polis yerinden kımıldayamadı? Defalarca seyrediyorsunuz, ellerinde binlerce Türk bayrağı olan vatandaşa taş yağıyor dememe rağmen ne oldu da kılınızı kıpırdatmadınız?

"HAVALİMANINA GİDERKEN BİZİ BİR TRAFİK POLİSİ KORUDU"

İnsanları korumak için ayrıldığımı söyledim. Ben havalimanına giderken bizi bir trafik polisi korudu. Belediye Başkanı zavallıca bir hamle yaparak tarihe kara yönetici olarak geçmiştir.

"KAÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Emniyet Müdürü, 'Vali'den bile talimat almayacaksın' diye bir talimat almış mıdır? Hesabını verecek. Kaç kişi gözaltına alındı? Bana 1 kişinin haberi bile gelmedi.

"NİÇİN TEK BİR MÜDAHALE OLMADI"

Belediye Başkanı oraya o otobüsleri izinsizce koyarken niye sessiz kalındı? Vali Bey 5 bin polisle tedbir alındığını söylemesine rağmen bu sayıyı sahada görmediğimiz gibi niçin tek bir müdahale olmadı? Niçin biz havalimanına giderken yanımızda tek bir polis aracı bile bulunmadı?

"BU TAŞLAR KARDEŞLİĞİMİZE ATILMADI"

2,5 saat havalimanında beklememe rağmen tek bir Emniyet müdür yardımcısı, vali yardımcısı ya da bir yetkili gelip 'Kardeşim geçmiş olsun, ne oldu?' neden diyemedi? Bu soruların cevabını 1 hafta sonra tek tek milletimiz adına alacağız. Bu atılan taşlar İmamoğlu'na atılmadı; kardeşliğimize atıldı, bu memleketin beraberliğine atılmıştır. Bu azmettirici zihniyeti de biliyoruz. Biz bugün karşımızdaki bir avuç insanın siyasi stratejisinin içinde bulunan sistemi, aklı, birtakım düşünceleri, birtakım örgütlü yapıları açıklarken acaba biricikleri rahatsız mı oldu?

"ONLARDA UTANMA KALMADI"

Bu bir avuç insanın çocukları bile onlardan utanıyor, ama onlarda utanma kalmadı. Bunların hepsinin suratı meşin olmuş.

"HER BİRİNİZ BULUNDUĞUNUZ YERİ SEVGİYE BOĞACAKSINIZ"

Şimdi size zevkli bir şeyler söyleyeceğim. Güler yüzünüzü sakın yüzünüzden eksik etmeyin. Her biriniz bulunduğunuz yeri sevgiye boğacaksınız. 2019'da da seçimi elimizden almaya kalktılar. Bize oy vermeyenler bile 'İyi ki bu adam kazandı' dedi. Kötülüğe son vereceğiz, iyilik kazanacak. Hazır mıyız? Herkesle güzel konuşacağız, yüzümüz güleç gideceğiz.

"GÖRDÜKLERİNİZE DEYİN Kİ: KAZANIYORUZ"

Allah bu memleketi korusun, bu milleti korusun. Allah bu memleketi ve milleti bu bir avuç insanın kötülüklerinden korusun. Biz korkar mıyız? Her şey çok güzel olacak. Buradan evimize güler yüzlü, sakince gideceğiz. Aramızda kalsın, eve giderken gördüklerinize deyin ki: Kazanıyoruz! Allah yolumuzu açık etsin."

BAKAN SOYLU'DAN SERT YANIT

Ülke TV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu da İmamoğlu'nu sert sözlerle hedef aldı. Bakan Soylu şunları söyledi: "Kendini devletin üzerinde gören. İBB'yi terör örgütü elemanlarıyla dolduran bu şahıs özellikle gittiği her yerde bu tip provokatif ve tahrik gücü olan işler gerçekleştiriyor. Bugün Sivas'ta da mitingi vardı. İstanbul'daki hizmeti bittiği için Sivas'taki, Erzurum'daki hizmeti gerçekleştirmek için adım atıyor. Şimdi 4 Mayıs'tan sonra siyasi faaliyetlerle ilgili izin verme hakkı kimdedir YSK'dadır. Belli prosedürler içerisinde kampanya yapabilirsiniz ama çerçeveleri vardır. Bir ilde böyle bir miting söz konusuysa oraya ait alanlar var.

"BU BİR KANUNSUZLUK"

Örneğin İstanbul'da kura çekildi ve İBB tarafından Yenikapı kazındı. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini alan belediye İBB'dir. Diğer İstanbul belediyeleriyle kıyaslayarak söylüyorum. Mağduriyet edebiyatı yapıyor. İstanbul'daki halini görüyorum diplerde. Ancak nerelerden kurtarabilirim 'Bu tip provokatif şeyler yaparsam kendi siyasetimi kurtarırım' diyor. Bugün Sivas için müracaat ediyor. 7 Mayıs için Mevlana meydanı bölgesinde 'halkı selamlama' teklifinin oy çokluğuyla reddine. Diyor ki izin istiyorum sizden 'size ayarladığım bir yer var' diyor YSK. Nasıl ki İstanbul'da bize Atatürk Havalimanında yap dediler orada da aynı şekilde yer verilmiş. Bu beyefendi ona rağmen o dediği yerde miting yaptı. Bu bir kanunsuzluk. O zaman herkes istediği yerde istediği şeye sahip olsun. Böyle bir şey yok ki. Bunu yapmasının tek bir sebebi var. Bu arkadaşın gündem hastalığı var. Zaten Bay Kemal, Mansur Yavaş ve İmamoğlu birbirlerinden nefret ediyorlar. Esas rekabetleri bizle değil, kendi içerleriyle.

"KALABALIK TOPLAYAMIYORLAR"

Sivas'ta YSK'nın başka bir yeri gösterebilecekken getirip burada bu işi inatla yapmak istemesinin temel sebebi bu kavgayı kanatmak. Cumhurbaşkanımız Erzurum mitingini nerede yaptı? İstasyonun yanındaki büyük bir alanda YSK'nın gösterdiği yerde. Akşener'de aynı yerlerde merkezde yapmak istedi 'orada yapamazsın, sizin yeriniz orası' dediler. Neden? Çünkü kalabalık toplayamıyorlar. Kendi gövde gösterimi yapayım oradan çıkayım diyorlar. Miting dediğiniz, miting alanında yapılır.

"HEM YALANCI HEM SAHTEKAR"

Ekrem İmamoğlu Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardandır. Hem yalancı hem sahtekardır. "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs Pazar günü Yakutiye Kent meydanından başlayarak, "Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirecektir gereğini bilgilerinize arz ederim. Suat Dülger Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı imzalı." Bir yerde olay çıkartmak istiyorlar. Biliyorsunuz bunların yalanları çoktur. Bu belgeye bir cevap versinler. Devletin Valisine hakaret ediyorsun. Bin polis var. Bunlar ne yaptılar buna rağmen aynı Sivas'ta yaptıkları gibi seçim kurulu izin vermemesine rağmen. Bunların hepsi hak düşürücüdür. Toplum nezdinde itibarını kaybettiği çok net bir şekilde gözüküyor. İstanbul'da hiçbir hizmeti yok. Bir tahriki de şuradadır. Van'da Selo'ya özgürlük naraları atılırken bunlar HDP'nin ve PKK'nın zafer işaretini yaptılar.

"GENEL HAZIMSIZLIK İSTANBUL MİTİNGİ"

Yalanı yukarıdan aşağıya bu kadar net konuşabilen ikinci kişi yok. Genel hazımsızlık İstanbul mitingi. Midelerine oturdu. Büyük İstanbul Mitinginin konuşmasını engellemek için başarısız bir siyaseti ortaya koymaya çalıştı. Polis ve TOMAlar müdahale etti. Hastaneye götürülenlerden biri itiş kakışmadan başında yara oluşmuş. Diğerleri ise tamamen şuramda ağrı var kontrol edin diyenler. Tamamen tiyatro. Erzurum'da sözde milliyetçiler diyor. Erzurumlulara provokatörler diyor. Birçok sözler ifade ediyor. Tamamen insanları tahrik ve sınıflandırma anlayışı var. Allah bu adamdan Türkiye'yi kurtarsın. Hele zaten akşamdan sonra ağzının ayarı kaçıyor. Ne ağzının ayarı var ne de başka bir şey.

"BUNLAR ERZURUM'UN MİLLİYETÇİ VATANDAŞLARI"

Orada her şey açık olunca her şey spontane gelişiyor. Kendisi açık olmasını istiyor zaten. Yarım saat öncesine kadar bin kişili gruplar sokakta dolaşıyorlar. Bunlar Erzurum'un milliyetçi vatandaşları. Germişler insanları zaten. Sükunete çağırıyor yetkili arkadaşlar. O şehirdeki herkesin milliyetçi damarı en üst noktadadır. Dadaş onlar. Bir şehit cenazesine 15 binler, 20 binler gider. Bu şehirlerde kendi değerleri üzerinden bir provokatiflik yapmaya kalkarsanız Allah korusun. Arkadaşlar bence çok başarılı bir şekilde yönetmişler. Bir kişinin kafasının kanaması dışında başka bir olay yok."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN