Saadet Partisi'nin Hatay Milletvekili Çalışkan Siirt'te Konuştu: 'Kaynaklarımız Peşkeş Çekiliyor'

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, bir dizi ziyaret ve temas çerçevesinde Siirt'te geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te halkla buluşma etkinliğinde sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Çalışkan, önemli açıklamalarda bulundu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Konuşmasında hükümete yüklenen Çalışkan, “Ülke ekonomik anlamda çöküyor. Büyük borç batağı içerisindeyiz. Şahıslar, şirketler, kamu herkes borçlu. Bu gün ülkede toplanan vergilerden elde edilen gelirler yalnızca borçların faizine ödeniyor.” Açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi'nin Hatay Milletvekili Çalışkan Siirt'te Konuştu: 'Kaynaklarımız Peşkeş Çekiliyor'

Çalışkan konuşmasında, “2023 yılı tarihi olaylara gebe oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada canla başla, bu milletin milli ve manevi değerleri için maddi ve manevi kalkınması için her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz.” Dedi. 

“Ülkemizin 2023 yılı içerisinde bulunduğu durumu değerlendirmek gerekirse, net olarak şunu söyleyebiliriz ki ülkemiz iyi yönetilmiyor.” Diyen Çalışkan, “Evet seçim neticesinde, halk iradesi ortaya koydu, bir dönem daha mevcut yönetime fırsat verdi ama bu ülkenin iyi yönetildiği anlama gelmiyor.  Ülke ekonomik anlamda çöküyor. Büyük borç batağı içerisindeyiz. Şahıslar, şirketler, kamu herkes borçlu. Bu gün ülkede toplanan vergilerden elde edilen gelirler yalnızca borçların faizine ödeniyor.” Dedi.

Saadet Partisi'nin Hatay Milletvekili Çalışkan Siirt'te Konuştu: 'Kaynaklarımız Peşkeş Çekiliyor'

“Kaynaklarımız maalesef ki peşkeş çekiliyor.”

Ülkenin kaynaklarının yabancı şirketlere peşkeş çekildiğini söyleyen Çalışkan, “Zaten son 20 yıllık süreç içerisinde iletişim sektöründen borsaya, bankalardan, limanlara, dev tesislere kadar eskiden bu ülkenin değerleri olan, milli varlıklarımız, gerek kamuya ait gerek özel sektöre ait bütün şirketler adıma adım yabancıya devredildi peşkeş çekildi. Halen bu süreç devam ediyor.” İfadesini kullandı.

“İsmini duymadığımız ülkeden Angus ithal eder duruma geldik”

Tarım ve hayvancılık alanında ülkenin  zor durumda olduğunu belirten Çalışkan, “Dünyada ismini duymadığımız, haritada bulamayacağımız ülkelerden Angus ithal eder hale geldik. Maalesef bu süreçte, ülke iyi yönetilmediği için köylerde ahırlarımız boşken dünyada ismini duymadığımız, haritada bulamayacağımız ülkelerden Angus ithal eder hale geldik. Bugün tarlalarımız boşken buğday, arpa ve mısır da dahil olmak üzere bütün tarımsal ürünleri ithal eder hale geldik.” Dedi.

Saadet Partisi'nin Hatay Milletvekili Çalışkan Siirt'te Konuştu: 'Kaynaklarımız Peşkeş Çekiliyor'

“Milli gelir değil ama milli gerginlik artı.”

“Ülkede milli gelirin artacağından bahsetmişlerdi, milli gelir değil ama milli gerginlik artı.” Diyen Çalışkan, konuşmasının devamını şu şekilde sürdürdü:

“Seçimden sonra refah seviyesinin yükseleceğini, gelir düzeyinin iyileşeceğinden bahsettiler ama 7 bin 500 TL emekli maaşıyla milyonlarca insan yaşıyor, her geçen gün bütün ürünlere zam gelmesine rağmen gelirler maalesef aynı düzeyde devam ediyor. 
Ülkede milli gelirin artacağından bahsetmişlerdi, milli gelir değil ama milli gerginlik artı. Hedef 2023 diyerek 20 yıldır bir sakız çiğnenmişti, 2023 bitti hedeflerin hiç birisi yerine gelmedi, bugün yeni masallar üreterek 2053, 2071 şarkısı söylemeye başladılar. Bütün bunlarla beraber, seçimden önce mülakatı kaldıracakları yönünde vaatlerinde bulunanların, seçimden sonra mülakat gibi mülakat yapacakları gibi milletin aklıyla alay eden ifadelerle halkın karşısına çıktılar. “
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN