Rektör Şındak, Siirt Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi ile Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Üniversite üst yönetimi asrın felaketi Kahramanmaraş depremi afet bölgesi Adıyaman'da arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan Siirt Üniversitesi Arama Kurtarma ekibini Üniversitenin senato toplantı salonunda kabul etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Üniversite üst yönetimi asrın felaketi Kahramanmaraş depremi; afet bölgesi Adıyaman’da arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan Siirt Üniversitesi Arama Kurtarma ekibini Üniversitenin senato toplantı salonunda kabul etti.

Yapılan değerlendirme toplantısında benzer durumlarda afet ile daha etkin mücadele kapsamında; organize olma, teçhizat, diğer yapılarla koordinasyon konuları gibi acil durumlarda neler yapılması gerektiği üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Arama kurtarma ekibimize liderlik eden Dr. Öğr. Üyesi Malik Durmaz şahsında Siirt Üniversitesi Arama Kurtarma ekibini kutlayarak özverilerinden dolayı teşekkür eden Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak böylesi bir felaketin tekrar yaşanmaması için iyi dilek temennisinde bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • cumhur | 16 Şubat 2023 02:27

    üniversite demeye, bir trilyon şahit lazım. Tavsiyemiz: odtü, itü, hacettepe, çapa, karadeniz, ege ünv.leri gibi veyahutta avrupa ünv. gibi çabalamak. örneğin avrupadaki üniversitelerin haftalık ders notlarını (mühendislik, tıbbi, kimya, fizik, edebiyat,maliye vb.) irtibat kurularak temin etmek, tercüme edip anında öğrencilere aktarmak, nakletmek, gerekirse oraya geçici görevle öğretim görevlisi göndermek ve onların bilgi birikiminden faydalanıp, öğrencilere mükemmel yetiştirmek çok zor bir olay değil. Yani dünya üniversiteleri ile yarışıp başarılı olmak , katkı sunmak önemli olan..! Ama yok, ben aybaşı maaşıma bakarım, yarın basın gelecek güzel kıyafetler giymem lazım, vali bey görecek dikkat etmek lazım,ilahiyat fakültesi genel sekteterinin doğum gününü unutmayalım çok önemli diye üniversite yönetme anlayışına girerseniz o üniversite olmaz. Olsa olsa ankapark gibi geçici eğlence merkezi olur. Siz de kendinizi avutursunuz. Savaş kağıt üzerinde kazanılmaz, meydanda kazanılır.çaba,zeka, fedekarlık ve memleketi sevmek gerektirir. Avrupadaki talebede insan bizim talebede insandır ve zekidir.Gerisi pamuk prenses ve yedi cüceler hayal ülkesidir. Yine de takdir sizlerindir.

  • zöhre | 16 Şubat 2023 01:47

    Bir bilim üretim merkezi olması gerekirken, Asya kıtasındaki ortaöğretimi bırak, ilköğretim seviyesinde, kendine kadro koparanın , bilimin umurunda olmayanın bir güzel maaşlı dünya kurmuşlar kendilerine hayat onlara orada lay lay lom... Tek üzüntümüz orada üniversite eğitimi almak için gelen umutlu genç nesillere üzülüyorum. Çok yazık.

  • faruk | 16 Şubat 2023 01:39

    Üniversitenin bilim ve gelişim yeri olduğunu algılayamıyorsunuz. Her fırsatta objektifler ve vitrin olayı yaptığınız. Gerçekten bu ile faydalı olamk istiyorsanız, dünya üniversiteleri nerede biz ne ile kendimizi avutup kandırıyoruz diye samimi bir şekilde tıbbi yardım almanızı ve hayatın siirt ili ile sınırlı olmadığını size ikna edebilecek , yeniden üniversiteli gibi davranışlarınızı rehalebite edebilecek (yardım kabulünüz koşulu ile) her türlü desteği almanızın iyi olacağı kanaatindeyiz.

BUNLARA DA BAKIN