Rehberde kayıtlı olmayan kişiye nasıl WhatsApp'tan mesaj gönderilir?

WhatsApp'ta birçok gizli özellik mevcut. Bu gizli özelliklerin en kullanışlılarından biri de bir kişiyi rehbere kaydetmeden, o kişiye mesaj atabilmek. Bu şekilde karşıdaki kişiyi rehberinize kaydetmeden mesaj atabiliyor ve gizliliğinizi koruyabiliyorsunuz.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

WhatsApp, dünya üzerinde en çok kullanılan iletişim uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. META INC. (eski adı ile Facebook) tarafından satın alındıktan sonra birçok iyi yenilikler ile donatılan WhatsApp, her geçen gün farklı bir özelliğini test etmeye başladı. Yeni test ettiği bu özellikleri ilk önce WhatsApp Beta kullancıları için yayınlayan şirket, beta sürecini aşan özellikler ise yakın bir zaman içerisinde bütün kullanıcılara sunulmakta. Her geçen gün kullanıcı deneyimini arttıran WhatsApp, 2022 yılı içerisinde birçok yeni özellik getirmeyi planlamaktadır.

WhatsApp’ta birçok gizli özellik mevcut. Bu gizli özelliklerin en kullanışlılarından biri de bir kişiyi rehbere kaydetmeden, o kişiye mesaj atabilmek. Bu şekilde karşıdaki kişiyi rehberinize kaydetmeden mesaj atabiliyor ve gizliliğinizi koruyabiliyorsunuz. Bu yazımızda sizlere, rehberinizde kayıtlı olmayan kişiye nasıl WhatsApp mesajı gönderebileceğinizi anlattık.

Rehberde kayıtlı olmayan kişiye WhatsApp mesajı gönderme

WhatsApp’ta bir kişiyi rehbere kaydetmeden mesaj göndermenin bir yolu bulunuyor. Rehbere kayıtlı olmayan bir kişiye WhatsApp mesajı gönderebilmek için şu yolları izlemeniz gerekiyor:

Öncelikle akıllı telefonunuzun web tarayıcısını açın.

Daha sonra ise web tarayıcınızın arama kısmına https://api.WhatsApp.com/send?phone=mesaj göndereceğiniz numara adresini girin.

Ancak telefon numarasını yazarken, söz konusu kişinin telefon numarasının uluslararası alan kodunu yazmanız gerekiyor.

Numarananızı yazdıktan sonra ise bağlantı adresinde şu şekilde bir bağlantı gördüğünüzden emin olan: https://api.WhatsApp.com/send?phone=901234567890

Bağlantıyı arayın ve ekrana gelen bildirime tıklayın. Daha sonra otomatik olarak WhatsApp uygulamanız açılacak ve rehberinizdeki kayıtlı olmayan kişiye kolay bir şekilde mesaj gönderebileceksiniz.

Rehbere kaydetmeden mesaj göndermek ne işe yarar?

Bir kişinin numarasını rehbere kaydetmeden o kişiye mesaj göndermek, gizliliğinizin korunmasında yardımcı olacaktır. Eğer gizlilik ayarlarınız, sadece kişilerinize açıksa, bu şekilde sizin bilgilerinizi görmek istemediğiniz kişilere de kolay bir şekilde mesaj atabiliyorsunuz. Rehbere kaydetmediğiniz için de profil fotoğrafınız, hakkında kısmınız ve yüklediğiniz durum güncellemeleri gibi detayları, karşıdaki kişi göremiyor.

 

WhatsApp gizlilik ayarları nasıl değiştirilir?

Her iletişim uygulamasının odluğu gibi WhatsApp’ın da bir gizlilik ayarı bölümü bulunmaktadır. Bu ayar bölümünde profil fotoğrafı görünümü, hakkında görünümü, okundu bilgisi, durum güncellemeleri ve daha birçok ayarı düzenleyebilmektesiniz. Bu ayarları yapabilmek için şu adımları teker teker takip etmeniz gerekiyor:

WhatsApp uygulamasını açın.

Android’te sağ üst köşeden, iPhone’larda ise sağ alt köşeden ayarlar sekmesine giriş yapın.

Ayarlar kısmınan “Hesap” seçeneğini seçin.

Gizlilik kısmına giriş yapın.

Gizlilik kısmına giriş yaptığınızda, değiştirebileceğiniz birçok farklı ayar bulunmaktadır. Bu kısımdan istediğiniz ayarı kolay bir şekilde değiştirebilmektesiniz.

Gizlilik ayarlarında 3 farklı seçenek bulunuyor. Bu seçenekler herkes, hiç kimse ve kişilerim diye değişmektedir. Seçtiğiniz ayara göre verdiğiniz bilgiler, karşıdaki kişiye ya görünüyor ya da görünmüyordur. Aynı zamanda gizlilik bölümünde, engellemiş olduğunuz kişilerin bilgilerini de rahatlıkla görebilmektesiniz. Okundu bilgisini açıp kapatmak için ise bu bölümün en alt tarafına inmeniz gerekiyor. Ayrıca WhatsApp için özel ekran kilidi de ayarlayabiliyorsunuz. Bu kilit biyometrik ya da pin kilidi olabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN