- Haberler
- Siirt Haber
- Sessiz ve Derinden: Siirt'te Bir Şeyler Birikiyor
Sessiz ve Derinden: Siirt'te Bir Şeyler Birikiyor
Gökçebağ'da kilitlenen kapılar ardında gerçekleşen 3 saatlik gizli zirve, Siirt siyasetinde neleri değiştirecek?
Gökçebağ’da bugün öyle bir toplantı yapıldı ki, Siirt siyasetinde taşların yerinden oynayacağının haberi adeta kapı aralığından sızdı. Dem, Kurtalan ve Ziyaret hariç; tam 9 AK Parti belediye başkanı üç saat boyunca kapıları kilitleyip kimseyi içeri almadı. Ardından da tek karelik bir fotoğraf, sıfır açıklama…
Bu, sıradan bir toplantı değil. Bu, birikenlerin masaya yatırıldığı, birilerinin artık bazı şeyleri sineye çekmek istemediğinin göstergesi.
Siirt’te demokratik meşruiyetin en güçlü temsilcileri olan bu belediye başkanlarının, aldıkları kararları bürokratlardan ve yöneticilerden dahi saklaması; şehir yönetiminde olağan akışın bozulduğunun, hatta tersine döndüğünün açık delilidir.
Kimse kendini kandırmasın:
Bu sessizlik rahatsızlık sessizliğidir.
Bu suskunluk bir uyarıdır.
Ve bu fotoğraf, “Gerektiğinde birlikte hareket ederiz” mesajının en net halidir.
Bu başkanlar öyle sıradan isimler değil; Türkiye’nin başka şehirlerinde görülmeyen kadar ağır tecrübelerden geçmiş, halkın nabzını en iyi tutan insanlar. Çünkü onlar yıllardır Siirtlinin düğününde, cenazesinde, sevincinde ve acısında yan yana oldukları için aradaki mesafeyi siyasetçiler değil, halk belirliyor.
Ve herkes biliyor ki gün gelecek, sandık yeniden kurulacak. Karneler açılacak. Hesap sorulacak. O gün geldiğinde ne Ankara’ya ne bürokrasiye sığınılacak; Siirtlinin vicdanı ve hafızası karşısına dikilecek.
Bugün ortaya konan tablo, şehrin geleceği için bir dönüm noktası olabilir. Çünkü bu kadar tecrübeli ismin üç saat boyunca kapıyı kapatıp dışarıya tek söz etmemesi, “Bir şeyler değişmeli” iradesinin fotoğrafa yansımış halidir.
Kısacası:
Siirt’te sessiz yürüyenler, yakında gürültülü sonuçlar doğurabilir.
Kimse bu sessizliği hafife almasın.
Acep rumuzuyla yazan kişi çok doğru yerinde bir tespitte bulunmuş.Taşıma Oy.Hepsi değil tabi ama içlerinde 2 dönemdir ilçesi dışından gelenlerin verdiği oylarla o koltukta oturanlar var.Normal demokratik bir seçim olsa çoğu kazanamayacak olanlar bir şehrin geleceğine dair nasıl karar alacaklar.Önce demokrasi desinler.Önce halkın gerçek iradesine saygılı olsunlar.
bu yazıyı da onlar yazıp göndermişler 0 zaten okumamış okumayan insan ufak bir iş yaptı mı kendini dev görür.... Allahını severseniz bir bakın kim yüksek lisans veya doktora mezunudur. bunlarda bir kişi bile dünya klasiklerin bi kitabını bile okumuşsa ben ne olayım.... lütfen paylaşın ki kilolarını bilsinler.
İnan taşıma oy olmasa hiç biri kazanmaz. Hiç birinin bir karşılığı yok. Gelecek seçimde yerimizi nasıl koruruz kime yanaşalım telaşı sarmıştır. Kendi memleketinde kaç tanesi seviliyor karşılık buluyor yazar mısın
Vay vay vay... Olay olay olay. Yahu kardeş siz kiminle eğleniyorsunuz? Bu memleket vakti zamanında Başbakan seçti. Bu memleketin seçtiği Milletvekili Başbakan oldu. Ne oldu? Durduğumuz yerde sayıyoruz. Ben de bu haberi yılın haberi ilan ediyorum. Sonucu böyyükkk heyecanla bekliyoğğğ.
ne olursunuz bizi merakta bırakmayın, meraktan öleceğiz. tutanaklar on yıl sonra mı açıklanacak topluma ? o kadar sene merakta bırakmayın bizi lütfen.. Kendini dev aynasında görmek kadar hoş bir şey yoktur.
kapıyı içeriden sıkıca kapatıp kilitlemişler; o zaman gerçekten önemli görüşmeler olmuş, ciddiye almamız gerekir. vay daye vay babo :)
havalara bak, gizemli görünmek için ciddi duruşa bak ! sanırsın MGK :)))
peh pehh editör kendinizi fazla kaptırmışsınız...
Bakmadan Geçme