Prof. Dr. Demir'den Korkutan Siirt Açıklaması: Acil listede ilk olarak siz varsınız, kriz ilk sizi vuracak

Türkiye'de su krizi artık daha yakın bir zamanda yaşanacağa benziyor. Türkiye'de kuraklık anlamında şu anda en riskli iller listesinde, Siirt, Şırnak, Sinop, Nevşehir, Erzurum, Çorum, Bursa ve Mardin yer alıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, ülke genelinde mart ayının başından bugüne kadar etkili olan yağışların kuraklık açısından biraz rahatlattığını fakat Türkiye'yi de etkilemesi beklenen 'El Nino' denilen iklim olayından dolayı insanların yaz aylarında ciddi bir kuraklık ve sıcaklık riski ile karşı karşıya olabileceğini söyledi.

HANGİ İLLER OLDUĞU MERAK EDİLMEYE BAŞLANDI

Bu açıklamaların ardından Türkiye'de su kıtlığında ilk tehlikeye düşecek illerin hangisi olduğu merak edilmeye başlandı. Bu illerimiz arasında sırasıyla Siirt Şırnak, Sinop, Nevşehir, Erzurum, Çorum, Bursa ve Mardin var. Olası bir su krizinde tehlike çanlarının ilk olarak bu illerimiz açısından çalacağı tahmin ediliyor. 

Bu nedenle sayılan illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, diğer vatandaşlara göre su tasarrufuna çok daha fazla önem vermesi gerekiyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN