Özgür Özel'den Erdoğan'a 'Selahattin Demirtaş' yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayda tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam göndermesi üzerinden kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Abdullah Öcalan'dan medet umacağıma Selahattin Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek çok daha izah edilebilir bir şeydir.' yanıtını verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Özel, KKTC'nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü törenlerine katılmak ve bir dizi temas için, tarifeli uçakla Ankara’dan Lefkoşa’ya gitti.

Resmi geçit töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Erdoğan'ın bugün partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Özel, Erdoğan'ın "Darbe olsa CHP destekler" sözüne ilişkin olarak, "İkisi de eşittir, ben de Yargıtay'ın tarafındayım' derseniz sizin tarafınız darbenin tarafıdır, galiba siz darbenin başısınız" dedi.

Özgür Özel, genel başkanlık yarışını kazandığı kurultayda yaptığı konuşmada cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam göndermesine ilişkin Erdoğan'ın "Aktörler değişti, genel başkanlar değişti ama CHP'nin faşist kodlarında hiçbir değişiklik olmadı. Değişim dediler, yenilenme dediler. Ama kurultaylarında Selosundan Kavalasına tekmiline birden selam çaktılar" sözlerine şu cevabı verdi:

"CHP'deki değişimin uykularını kaçırdığı çok belli. Esas değişim iktidarda yaşanacak. Biz cumhurbaşkanını değiştireceğiz. Endişelenmekte haklı. Abdullah Öcalan'dan medet umacağıma Selahattin Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu eleştirmek çok daha izah edilebilir bir şeydir. Demirtaş bir partinin genel başkanıyken gözaltına alındı, cezaevine konuldu ve çok sayıda hak ihlali kararlarına rağmen orada tutuluyor. Halbuki kendisi 40 bin kişinin katili Abdullah Öcalan ile mektup arkadaşlığı yapmaktadır."

Özgür Özel, Erdoğan'ın 'Genel başkan mı yoksa emanetçi mi belli değil' sözüne "Atatürk'ün emanetine sahip çıkıyorum. Atatürk'ün bir emaneti de cumhurbaşkanlığı koltuğu. Onu geri almak için de gün sayıyoruz. Kullandığı hakaretler duyduğu endişeden dolayı. Biz kendi yolumuzda yürümeye, Erdoğan'ı da çirkin üslubuyla baş başa bırakmaya devam edeceğiz" diyerek yanıt verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN