Okullarda çok büyük değişiklik bekleniyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat: Okullarda resmen devrim yapıldı

MEB'in çok önemli bir karar arefesinde olduğu bildirildi. Bu doğrultuda karar alınırsa hafta içi okullar 4 gün olacak ve 3 gün tatil olacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendirdiği ifade edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Radikal kararları devam ediyor. yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kalan Milli Eğitim Bakanlığı bir son dakika açıklaması beklendiği ifade edildi. Bu kapsamda ilkokul ortaokul lise öğrencilerine büyük müjde veileceği beklendiği bildirildi ve okullarda eğitim sisteminin değişeceği aktarıldı.

3 GÜN TATİL OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre eğitim sisteminin değişeceği belirtilerek daha kaliteli ve Baskıdan uzak bir eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı Finlandiya modelini benimsemeye hazırlandığı ifade edildi. Bu kapsamda öğrencilere sevindiren haber verileceği belirtilerek 4 gün okul 3 gün tatil olacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sisteminde büyük reform yapmaya hazırlandığı belirtilerek Finlandiya modelinin hayata geçeceği ifade edildi. Finlandiya modeli eğitime göre öğrenciler artık haftada 3 gün tatil 4 gün okul olarak eğitim göreceği paylaşıldı ve bu konu hakkındaki detaylar da yavaş yavaş açıklanmaya başlandı.

NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK? 

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim sistemi ile ilgili hazırlıklarına başladı. öncelikle bu uygulama pilot bölgelerde denenecek. özellikle deprem bölgesinin pilot bölge olarak seçilmesi bekleniyor. yeni uygulamanın tamamen hayata geçmesi ise 2024-2025 eğitim öğretim yılında olacak. Öğrenciler gelecek yıldan itibaren artık haftada 4 gün okula giderken 3 günde tatil yapma fırsatı bulacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN