Öğretmen sendikası uyardı: Siirt'te de görülen hastalık öğrenciler arasında hızla yayılıyor

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, deprem kenti Hatay'daki bazı okullarda uyuz tespit edildiğini açıkladı. Başkan Deniz Ezer, tedbir çağrısı yaptı. Uyuz Siirt'te de bir çok kişide görülmüştü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre; Antakya ilçesine bağlı Ovakent'te Yıldırım Beyazit Ortaokulu ve Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nde bazı öğrencilere uyuz tespit edildi. Sendika yönetim kurulu başkanı Deniz Ezer, yetkililere seslenerek tedbir istedi.

Ezer yazılı açıklamasında şunları söyledi;

“Hatay Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine sesleniyoruz. Bölgede okulların hijyen ihtiyacı vardır. Barınma koşulları, temiz suya erişimin olmaması, hijyen ve tuvalet imkanlarının halen yetersiz olması nedeniyle üst solunum yolu hastalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları, uyuz ve uriner sistem enfeksiyonları sık olarak görülmektedir.

Birçok okulda uyuz ve uyuza benzer bulaşıcı hastalık vakası görülmektedir. Daha önceden sendikamıza bu konuda birçok yerden bilgi gelmiş bu vakaların münferit olabileceğini düşünerek isim vermeden basın açıklaması yoluyla kamuoyu ile paylaşmıştık.

Fakat bugün Antakya ilçesine bağlı Ovakent'te velilerin sendikamıza ulaşmaları sonucu Ovakent'te gitmiş ve durum tespiti yaptık. Bu süreçte de okullardan gelen bilgileri araştırınca ciddi bir sağlık sorununun yaşandığını tespit ettik.

Antakya  ilçesine bağlı Ovakent'te bulunan Yıldırım Beyazit Ortaokulunda ve Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nde uyuz vakası görülmüştür. Bu bulaşıcı hastalığın uyuz olduğu doktorlar tarafından tarafımıza teyit edilmiştir. Birçok veli ve öğrenci kaygılanmaktadır.

Gerek Ovakent'teki halkın gösterdiği gerekse okullarda görülen uyuz vakasına derhal müdahale edilmelidir. Çünkü hepimizin bildiği gibi Konteyner kentten okullara doğru veya okullardan konteyner kentlere, servis araçlarına ve toplu yaşam alanlarına doğru bu salgın devam edecektir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN