• Haberler
  • Genel
  • Nevşehir'de Bu Köyde Evlerde İftar Yapmak Yasak

Nevşehir'de Bu Köyde Evlerde İftar Yapmak Yasak

Nevşehir'de bir köyde muhtarın kararıyla evlerde iftar yapılması yasaklandı. Köy halkı, Ramazan boyunca günlük yaklaşık 700 kişilik yemekleri toplu olarak hazırlayıp birlikte yiyor.

Nevşehir’de bir köy muhtarı, Ramazan ayında evlerde iftar yapılmasını yasakladı. Köy halkı iftarlarını, imece usulü hazırlanan yemeklerle toplu olarak açıyor.

Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine evlere yemek servisiyle başlayan uygulama, son 5 yıldır gelenek haline geldi. Her gün yaklaşık 700 kişilik yemek, köyde kurulan ortak sofralarda yeniliyor; gelemeyen yaşlı ve görev başındaki kişilere ise yemekler ulaştırılıyor.

Nevşehir'de Bu Köyde Evlerde İftar Yapmak Yasak

Köy muhtarı Nihat Ateş, uygulamanın amacının birlik ve beraberliği güçlendirmek olduğunu belirterek, “Evlerde iftar pişirilmesine izin vermiyoruz. Günlük 700 kişilik yemek hazırlıyor, polis, asker ve sağlık çalışanlarının yemeklerini de götürüyoruz” dedi.

Köy sakinleri ve imam hatip İbrahim Aktaş ise uygulamanın dayanışmayı artırdığını ve toplu iftarın manevi ortamı güçlendirdiğini ifade etti.

Nevşehir'de Bu Köyde Evlerde İftar Yapmak Yasak

İHA

Bakmadan Geçme