MİT bünyesinde 'Milli İstihbarat Akademisi' kurulacak

YÖK kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklife göre MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulacak. Üniversitelerde 50/d statüsü ile çalışanlar 33/a statüsü kapsamında kadroya geçirilebilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve milletvekili arkadaşlarının imzasını taşıyan 11 maddelik yasa teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklif ile Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde, 'Milli İstihbarat Akademisi' adı altında yükseköğretim kurumu kurulması öngörülüyor. Yükseköğretim kurumlarında, 50D statüsünde olan, araştırma görevlisi olarak çalışan ve doktora yapanlar için kadro imkanı getiriliyor.

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ KURULUYOR: İŞLEYİŞİ MİT BELİRLEYECEK

Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde "Milli İstihbarat Akademisi" adı altında bir yükseköğretim kurumu kurulması öngörülen teklifin ilgili maddesinin gerekçesinde, "Söz konusu yükseköğretim kurumunun istihbarat ve milli güvenlik ile ilgili alanlarda lisansüstü eğitim- öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapabilmesi amaçlanmaktadır" denildi.

Teklifte Milli İstihbarat Akademisi'nin akademik ve idari teşkilatlanmasının, çalışma usul ve esaslarının ve ilgili diğer hususların MİT tarafından hazırlanan ve cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yönetmelikle belirleneceği ifade edildi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN