Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Deprem felaketinin ardından bedelli askerlikte de değişikliğe gidildi!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından celp dönemlerinin ertelendiği açıklanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı şimdi de bedelli askerliğe ilişkin bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından 11 ilde büyük hasarlar tespit edilirken tarihin en yıkıcı afetine maruz kalan o bölgeler için harekete geçildi. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından enkaz kaldırma çalışmalarına geçilirken ilgili şehirlerde ikamet eden etmeyen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren birtakım kararlar alındı. Bu kapsamda ilk olarak okulların açılış tarihleri ertelenirken sonrasında ise askerlik celp ve sevk tarihlerinde değişikliğe gidildi.

Türkiye’ye yasa boğan afetin ardından 20 gün geride bırakılırken ilgili deprem bölgelerine yönelik yeniden inşa çalışmaları hız kazandı. Afetzedelerin temel ihtiyaçlarının yanı sıra yeni hayatları için de önemli adımlar atılırken Milli Savunma Bakanlığı’ndan bedelli askerlik tarihlerine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Bakanlık resmi açıklamasında bedelli askerlik tarihlerinin talep edilmesi durumunda ertelenebileceğini bildirdi.

CELP DÖNEMLERİNİN ERTELENDİĞİ DUYURULMUŞTU!

Afetin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ve nisan dönemlerinde askere gidecek olan vatandaşları celp dönemlerine ilişkin bilgilendirmişti. Buna göre afet bölgesinde ikamet eden ya da nüfusu o illere (Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Diyarbakır, Kilis, Adıyaman) kayıtlı olan vatandaşların mart ve nisan celp ve sevk tarihleri mayıs ayına ertelendi.

Celp ve sevk tarihleri mart ve nisan dönemlerinde olan vatandaşlar için erteleme duyurusunun yapılmasının ardından bedelli askerliğe ilişkin sorgulamalar da yapılmaya başlandı. Bu kapsamda yeni bir açıklama yayınlayan Milli Savunma Bakanlığı, şu ifadeleri kullandı: “Bedelli askerlik hizmeti kapsamında; 2023 yılında silahaltına girecek olan yükümlülerin celp ve sevk dönemi değişiklikleri talep etmeleri durumunda 2023 yılı içerisinde olmak kaydı ile yapılacaktır.”

Yapılan açıklamaya göre 6 Şubat- 8 Mayıs 2023 tarihleri arasında birlikleri katılmayan yükümlüler hakkında bakaya işlemi yapılmayacak ve bedelli askerlik hizmeti kapsamında değerlendirilecektir. Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu duyurunun 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince yükümlülere tebliğ mahiyetinde olduğuna dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN