Milletvekili Ören'den Koronavirüs Açıklaması

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te son günlerde yapılan testler sonucunda pozitif vaka sayısında artış yaşandığı görülüyor.

Siirt'te bugün yapılan test sonuçlarında 40'a yakın pozitif vaka olduğu belirtildi.

Vatandaşlar, Siirt'te sokağa çıkma yasağının uzatılması gerektiğini ifade ederken AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, kentte vaka sayısında zaman zaman artış yaşandığını kaydetti.

Ören, Koronavirüs salgını da yedi yirmi dört çalışan sağlık çalışanlarımıza, il müdürümüze hepsine çok teşekkür ediyorum. Virüse yakalanan hastalarımıza iyi bakıldı iyi bir hizmet verildi. Her türlü olanak sağlandı." dedi.

"Siirt riskli bir bölgedir."

Siirt'in risk grubunda olduğunu belirten Ören, "Öncelikle bunu belirtmekte var yaşadığımız ciddi bir olay. Siirt riskli bir bölgedir. Bölge insanı sıcak bir insan, hemen sarılmayı seven oturmayı, sohbet etmeyi seven bir insanımız var." şeklinde konuştu.

"Milletvekili olarak söylüyorum, korkum da var."

Siirt Milletvekili olarak sayılarına artmasından korktuğunu belirten Ören, Ciddi bir tehlike altındayız ben bunu söylüyorum. Bir ilin milletvekili olarak söylüyorum, korkum da var. Belki şu an sayılar azar azar gidiyor ama Siirt’te dikkat etmiyoruz ne maske takıyoruz ne sosyal mesafemize dikkat ediyoruz bunları yapmadığımız takdirde bu kriz bir patlarsa sıkıntı yaşayacağız. Sebepsiz yere Allah korusun insanlarımızı kaybedeceğiz. Şu an rakam veremiyoruz. Ama şu ana kadar üzüldüğümüz ölçüde vakalar oldu. Bunların en az 300'ü iyileşti, ama il dışından gelenler yüzünden sayı artmaya devam ediyor. Mesela en son bir taziye oldu Siirt'te. Taziye yasak olmasına rağmen Siirt'te lütfen gitmeyin dememize rağmen taziyelere gidildi. Ve bundan dolayı ne yazık ki sayı arttı. İkazlarımıza uyulması lazım. Bu şekilde devam ederse Allah muhafaza biraz sıkıntı yaşayacağız. Buradan halkımızdan özellikle ricam sosyal mesafelerimize dikkat edelim. Maskelerimizi takalım. Toplu alanlardan uzak kalalım." açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN