Millet İttifakı'nın Ortak Adayı Dayanan, Siirt Valisini Sert Bir Şekilde Eleştirdi!

Millet İttifakı ortak adayı Av. Umut Dayanan, kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarına konuşan Dayanan, konuşmasında Siirt valisine yüklendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Millet ittifakının ortak adayları Umut Dayanan, Dr. Deniz Acar, Zakir Kızılay, ve Millet İttifakının Siirt il başkanları, Siirt'te görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

 Reklamlara Tıklayarak Bize Destek Olabilirsiniz! Artı Siirt :)

Programda konuşan Av. Umut Dayanan, Siirt valisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Ben sayın valimize buradan seslenmek istiyorum, eğer siyasete çok meyilli ise Hatay valisinin yaptığını yapsaydı.” diyen Dayanan, “Siyasete girdiğimiz günden beri, nezake ve hoş görüyü önceleyen bir dili kullanmaya çalıştım. Hiç bir zaman ötekileştirmedik, yok saymadık. Bu güne kadar yaptığımız seçim kampanyasın da azami düzende nezaketi, hoşgörüyü ön plana aldık.” Açıklamasında bulundu.

Rakiplerini, ötekileştiren, şeytanlaştıran, iftira etme dilini hiçbir zaman tercih etmediklerini belirten Dayanan, “Biz bunları yaparken, bir taraftandı şunu gördük, karşımızda sadece siyasi partiler yok aynı zamanda siyasi partiler, sanki bir başkan vekili gibi çalışan bir bürokratik direniş gördük. Bürokratik direnişi kimden gördük, bürokratik direnişi, 15 gündür Millet İttifakı adına, Siirt Valimizden bir randevu talebimiz oldu. Bugün dahi randevumuza talebimize dönüş yok.” İfadelerini kullandı.

“Bugün burada diyoruz ki Siirt Valisi hepimizin valisi olsun, biz ona halen sayın valimiz olarak hitap ediyoruz. Ama sayın valimiz ısrarla siyasi kimliğini ön plana çıkarmak istiyor. Biz onu hepimizin valisi olarak görmek istiyoruz.” Açıklamasında bulunan dayanan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Ancak ne hikmetse bizim yaptığımız saha çalışmalarında Pervari'nin bir dağ köyünde kanaat önderi, muhtarları geziyoruz, garip bir şekilde iki gün sonra ya sayın vali o muhtara ziyaret gerçekleştiriyor ya da Millet İttifakının bütün bileşenlerine verilmeyen randevu vali beyin talebi üzerine, orada ziyaret ettiğimiz muhtarlara veya kanaat önderlerine veriliyor. Biz burada, sayın valimize seslenmek istiyoruz. Bugüne kadar nezaket dilini ve hoş görü dilini hiçbir zaman bırakmayan bir siyesi partinin eski il başkanı ve bir ittifakın ortak milletvekili adayı olarak ben sayın valimize buradan seslenmek istiyorum.  Eğer siyasete çok meyilli ise, sevdalıysa, Hatay valisinin yaptığını yapsaydı biz diyecektik ki sayın valimizin yeri baş göz üstüne. Siyaseti istiyordu, istifa etti siyasete girdi. Gelip karşımızda siyaset yapsaydı biz mutlu olurduk. Ama bugün gelinen son nokta da çok hummalı bir çalışma içerisinde yani valilik bir tarafta belediye başkanlığı bir tarafta hepsini bırakmış siyaset en önemli gündemi olmuş. 

Bizim, kamuda hakim olan ilkelerde, tarafsızlık ilkesini Siirt valimize önermekten başka hiç bir şeyimiz kalmadı.  Bugün burada diyoruz ki Siirt Valisi hepimizin valisi olsun, biz ona halen sayın valimiz olarak hitap ediyoruz. Ama sayın valimiz ısrarla siyasi kimliğini ön plana çıkarmak istiyor. Biz onu hepimizin valisi olarak görmek istiyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN