Millet İttifakı 2. Tur Seçim Çalışmalarına Start Verdi!

Millet İttifakını oluşturan partilerin il başkanları, milletvekili adayları ve milletvekilleri, düzenledikleri basın toplantısıyla geçen hafta yapılan seçimlerle önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı 2.  tur seçimine ilişkin görüşlerini açıkladılar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Programa İzmir 26. dönem milletvekili Zeynep Altınok, İstanbul milletvekili Nazım Cihangir İslam, CHP PM Üyesi Nevaf Bilek, Av.Umut Dayanan ve ittifak bileşenleri partilerinin il başkanları katıldı.


Açılış konuşmasını CHP Siirt 1. sıra adayı Av.Umut Dayanan yaptı. Dayanan; “1. tur seçimlerinde Siirt’te Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük üstünlüğüyle bir sonuç elde etmiştik. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak önümüzdeki ikinci turda da oy oranımızı %70’e ulaştıracak bir planlama yapıyoruz.İnşallah burada Siirt’te Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu %70’i bulan bir oy oranıyla, Türkiye’nin 13.Cumhurbaşkanı yapmayı planlıyoruz ve bu konuda hazırlıklarımız devam ediyor.


Şehrin her bölgesine dokunan bir seçim çalışması yapıyoruz.1.turda da böyleydi. 2.  turda da eksik kaldığımız ve tam anlamıyla %60’ları %70’leri bulamadığımız yerlere özel olarak önem atfediyoruz. Oralarda daha yoğun bir saha çalışması planlıyoruz.
Bugün yine ittifak bileşenleri partilerimizin il başkanları, milletvekili adaylarımız da bizlerle beraberler. İnşallah önümüzdeki kalan süreçte de bütün ittifak bileşenlerimizin teşkilatlarıyla üyeleri ile bütün yol arkadaşlarımızla beraber Siirt’te Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok yüksek bir oranla oy almasını sağlamak için el birliği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gittiğimiz her yerde büyük bir teveccüh ile karşılaşıyoruz bunu özellikle belirtmek isterim dedi.

Milletvekili Nazım Cihangir İslam ise, Türkiye’nin önemli bir seçim geçirdiğini belirterek; “Malumunuz Türkiye çok önemli bir seçimi yaşadı ve cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunu idrak etti. Seçim gününden seçim öncesinden ve seçimin hemen sonrasından itibaren hem mevkidaşımla hem de il başkanlarımızla birlikte sürekli sokağın nabzını tutuyorduk. Tablo nedir, ilk önce buna bir bakalım. Kullanılan oyların, daha doğrusu geçerli oyların dağılımını yaptığımızda mevcut cumhurbaşkanının milletin güven oyunu almadığını, yani %49.50’de kaldığını gözlemliyoruz.


Bunu şunun rahatlığıyla söylüyorum, sandığa gitmeyenlerin veya geçersiz oy kullananların kesinlikle bugünkü yönetimi ve cumhurbaşkanının yönetimini onaylamadığını hem istişare ederek hem de toplumdaki genel havadan gözlemliyoruz.
Üzerimize düşen iş, Siirt’te görevlendirildik ve sayın mevkidaşımla birlikte bölgede yıllarca yaşamış bir insan olarak seçime kadar vaktimizi inşallah burada geçireceğiz.


Amacımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı yapmak ve şuna inanıyoruz ki, Allah’ın izniyle ve halkımızın takdiri ile bu iş gerçekleşecek ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 13. cumhurbaşkanlığı görevine başlayacak.
Bugüne kadar ki siyasi tecrübem bunu söylüyor ve millet duruma el koyacaktır. İnşallah bu maçın adil bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Çocuklarının geleceğini düşünen anneler, eğer çocuklarınız iyi bir eğitim alsın güzel bir meslek sahibi olsun, sizler gibi mutlu bir yuva kursun istiyorsanız gelin geleceğinize sahip çıkın. Ve sizler için çalışan bu adaya yani Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oylarınızı verin” dedi


Basın toplantısında son konuşmayı milletvekili Zeynep Altınok yaptı. Altıok; “En çok da elbette Siirt halkına hem de Türkiye’de aslında uzunca bir süredir hepimizin içinde bulunduğu tıkanıklığın önünü açacak olan değişime el veren yurttaşlarımıza teşekkür borçluyuz. Her toplum sınıfından her kesiminden zaman içerisinde farklı şekillerde kimi inancı nedeniyle kimi etnik kökeni nedeniyle kimi emeğinin karşılığını alamadığı için kimi adaletsiz bırakıldığı için yolsuzluk içerisinde kalan ve kötü yönetilen ülkenin ekonomisi yüzünden günden güne yoksullaşan halkımızın ortak sesi var, aslında ikinci tura kalan seçimde yani mevcut düzenin devam etmesini istemediğini açıkça belli bir oranda bu seçimi 1. turda tamamlayarak bir mesaj ileten halk var karşımızda.


Çocuklarımızın güvenli şekilde yaşadığı ve aydınlık bir geleceğe baktığı bir Türkiye hayaliyle buradayız. Dolayısıyla tüm toplum kesimleri ile hep birlikte buluşacağız, hep birlikte sözümüzü büyüteceğiz ve paylaşacağız. Bizde bunun için buradayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN