Mide Balonu Operasyonu Nedir? Siirt'te Görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Önder Aktaş Açıkladı!

Siirt Özel İbni Sina Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Önder Aktaş, son dönemlerde tred olan zayıflama yöntemi olan mide balonuyla ilgili detaylar açıklandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Son zamanlarda zayıflama yöntemiyle ilgili olarak duyduğumuz mide balonuyla ilgili merak edilenleri, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Önder Aktaş, Artı Siirt Haber Ajansına anlattı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

 

Mide Balonu, midenin içinde bir hacim oluşturularak erken doyma hissi ve iştahsızlık oluşturması sonucunda kilo vermeye neden olan bir yöntem olduğunu söyleyen Aktaş, “Bu yöntemi genelde uzun süre diyetisyene gidip, bu yöntemle zayıflayamayan kilolu ve obezite başlangıcı olan kişilere uygulanmaktadır. Bu genelde yaptığımız işlemin ciddi bir komplikasyonu yoktur.” Dedi.

Mideye yerleştirilen balon ile erken doyma hissinin yaratılmasını amaçladıklarını belirten Aktaş, Geriye dönüşümlü bir işlemdir. Mide içinde 6 ay kaldıktan sonra, bu balon tekrar çıkartılmaktadır. Çok sağlıklı bir şekilde kilo verilmektedir. Burada ki amaç balonun yarattığı erken doyma hissi ve diyet yaparak hastada erken vermeyi sağlamaktır.” Açıklamasında bulundu.

“Operasyonun önerilme noktalarından bir tanesi ameliyatsız olması ve hastaların anestezi almaması, işlemin avantajlarındandır.” Diyen Aktaş, “Hasta, balonu 6 aydan erken de çıkarabilir. Genelde hastanın 6 ay beklemesini istiyoruz. 6 aylık beklemenin sonucunda da yüzde 20 ile yüzde 30 arasında kilo vermektedir.” İfadelerini kullandı.

“Operasyon, genellikle 10 ile 15 dakika arasında südremektedir”

Operasyon süresi hakkında bilgi veren Aktaş, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Operasyon, genellikle 10 ile 15 dakika arasında südremektedir. İşlem esnasında çok ciddi komplikasyonlar beklenmiyor. Hastanın işlem esnasında midesini kontrol ediyoruz. Midesinde, ide fıtığı, ülser veya ciddi bir gastriti yoksa işlemi yapıyoruz. Eğer mide çıkışında bir darlık, midesinde ciddi derece bir ülser varsa ve büyük bir mide fıtığı varsa mide balonu işlemini önermiyoruz. Yani mide balonunu sağlıklı mideye uyguluyoruz.”

“İşlem bittikten sonra 1 veya 2 saat içinde hastaneden taburcu oluyor.”  Diyen Aktaş son olarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Genellikle bir hafta içinde mide balonuna alışması alıyor. Bu bir hafta boyunca mide bulantısı ve kramplar oluyor. Ama bu bir haftanın ilk 2 veya 3 gününü atlattıktan sonra hasta alışıyor ve toparlıyor. 

Mide balon,  18 ile 65 yaşındaki sağlıklı her bireye uygulanabilir. Bu kişilerde aranan tek şey kronik rahatsızlığı olmaması. Bizim yaptığımız hastalarımızın hepsinde şu ana kadar çok güzel uyum sağlayarak gayet güzel kilo verdiler.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN