Meteoroloji Siirt İçin Uyarıda Bulundu!

Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yükseklerde kar yağışı beklenirken, Bitlis, Şırnak, Van, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji uzmanları, bu bölgelerde karla karışık yağmur şeklinde yağış beklediklerini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde, ülkenin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava durumunun olacağını, Marmara bölgesinin batısının (Kütahya hariç), Ege, Batı Akdeniz, Bitlis, Şırnak, Van, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceğini gösteriyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak ve Ege ve Batı Akdeniz yüksekleri ile Bitlis ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar görülmesi bekleniyor.

Bu gece saatlerinden itibaren, Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde ise yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini ve önemli bir değişiklik olmayacağını gösteriyor. Rüzgar için ise genellikle güney ve doğulu yönlerden hafif olması beklenirken, ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesinin güneyinde, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları, Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağışlar olabileceği için kuvvetli yağış uyarısı yapmıştır. Bu sebeple, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önerilmektedir. Ayrıca, Marmara bölgesinin güneyinde, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde rüzgar esmesi beklenildiğinden, kuvvetli rüzgar uyarısı yapılmıştır. Bu sebeple, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önerildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN