Memur Maaşlarında Yeni Açıklama: Beklenen Gelişme Memurları Endişelendiriyor

Memur Maaşlarına İlişkin Güncel Durum: En Düşük Maaş 22 Bin TL'ye Yükseliyor, Ancak Bazı Sıkıntılar Söz Konusu. İşte Detaylar!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün gerçekleşen Ak Parti Grup toplantısı öncesi memur maaşlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak ve bu konuya ilişkin torba yasa Temmuz ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk edilecek.

Ancak, memur maaşlarına yönelik zam uygulamasının nasıl gerçekleştirileceği henüz netlik kazanmamış durumda. En düşük memur maaşının 22 bin TL olması, yaklaşık yüzde 85 oranında bir zam anlamına gelmektedir. Ancak bu zam oranının tüm unvanlar için aynı şekilde uygulanıp uygulanmayacağı henüz kesinleşmemiştir.

Tüm memurlar, maaşlarda eşitlik sağlanıp sağlanmayacağı konusunda merak içerisindedir.

Fox TV'de yayınlanan bir haberde ise şu ifadelere yer verilmiştir:

"Emekli maaşlarına kademeli bir zam düzenlemesi yapılabilir. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL değiştirilmeden, kök aylıklara zam yapılabilir.

Bu durumda 7 bin 500 TL sabit kalacaktır. Kök aylıklara örnek vermek gerekirse; bir kişinin mevcut aylığı 7 bin TL ise bu kişiye yüzde 30 oranında bir zam yapılabilir ve bu şekilde aylık 9 bin 100 TL'ye yükseltilebilir.

Veya bir kişinin mevcut aylığı 6 bin TL ise bu kişiye yüzde 30 oranında bir zam yapılabilir ve maaşı 7 bin 800 TL'ye çıkarılabilir.

Bu durumda 6 bin TL'nin altında olan kişilerin maaşları 7 bin 500 TL olarak devam edecektir. Bunun dışında yüzde 30 oranında bir zam öngörülmektedir.

MEMUR MAAŞLARINA UYGULANACAK ZAM ORANI NE OLACAK?

Şu an için en düşük memur maaşı 11 bin 800 TL'dir. Bu maaşa yüzde 85 oranında bir zam yapılacak ve 15 bin TL alanlara da yüzde 85 zam yapılacak şeklinde bir uygulama olmayacaktır.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK AMA...

11 bin 800 TL maaş alanlara örnek verildiğinde, '6 bin 200 TL ekliyoruz ve böylece kök aylığınızı 18 bin TL'ye yükseltiyoruz. Bunun üzerine oransal bir zam yapıyoruz ve toplamda maaşınızı 22 bin TL'ye çıkarıyoruz' denilecektir.

Bu durumda en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükselirken, 18 bin TL maaş alan birinin maaşı da 23 bin TL'ye çıkarılacaktır. Ancak bu durum bazı sıkıntılara yol açabilir."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN