• Haberler
  • Eğitim
  • MEB'den Öğretmenlere Haziran Semineri İçin İl Seçme İmkanı

MEB'den Öğretmenlere Haziran Semineri İçin İl Seçme İmkanı

Milli Eğitim Bakanlığı, 23-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak mesleki çalışmalara öğretmenlerin istedikleri ilde katılabilmelerine izin verdi. 30 Haziran'da ise idari izinli sayılacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ardından yapılacak Haziran ayı mesleki çalışma programına katılacak öğretmenler için esnek bir uygulama başlattı. 20 Haziran’da karne dağıtımıyla sona erecek eğitim yılının ardından, 23-27 Haziran’da düzenlenecek 5 günlük yüz yüze mesleki çalışmalar için öğretmenler, görev yaptıkları il dışında diledikleri herhangi bir ilde programa katılabilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda bu kolaylığın sağlandığı ve eğitimcilerin daha rahat bir şekilde mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri amaçlandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Eğitimcilerimizin görüşlerini dikkate alarak böyle bir düzenleme yaptık. Tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun,” dedi.

Programı tamamlayan öğretmenler, 30 Haziran 2025 tarihinde idari izinli sayılacaklar. Böylece öğretmenlere yaz tatilinden önce esnek bir seminer imkanı sunulmuş olacak.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!