• Haberler
  • Eğitim
  • Liselerde mülakat iddiası gündemi karıştırdı: Bakanlık noktayı koydu

Liselerde mülakat iddiası gündemi karıştırdı: Bakanlık noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Erkek Lisesi ve Galatasaray Lisesi gibi yüzde 1'lik başarı diliminde yer alan köklü liselere girişte, LGS'nin yanı sıra yazılı sınav ya da mülakat uygulanacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında, “yeni yönetmelikle Türkiye’nin en başarılı liselerine girişte yalnızca LGS puanının yeterli olmayacağı” yönünde iddialar yer almıştı. MEB, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, iddialara dayanak gösterilen Proje Okulları Yönetmeliği’nin 8. maddesinin, kamuoyunda “proje okulu” olarak adlandırılan tüm liseleri kapsamadığı vurgulandı. Açıklamada, bu maddenin yalnızca özel program uyguladığı mevzuatla açıkça tanımlanmış okullar için geçerli olduğu ifade edildi.

MEB, Türkiye’de bu kapsamda değerlendirilebilecek okulların yalnızca TÜBİTAK Fen Lisesi ve BAYKAR Fen Lisesi ile sınırlı olduğunu bildirdi. Bu okullarda öğrenci kabulünün, merkezi sınavda belirli bir başarı diliminde yer alma şartına ek olarak, okulun uyguladığı özel programa yönelik sınavda başarılı olma esasına dayandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Tüm proje liselerinde mülakat yapılacağı” yönündeki yorumların yönetmelik hükümlerini aşan ve mevzuata dayanmayan bir yaklaşım olduğu belirtilerek, bu tür haber ve paylaşımların öğrenciler ve veliler üzerinde gereksiz endişe yarattığına dikkat çekildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, herhangi bir belgeye dayanmadan yapılan bu tür haber ve yorumlara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme