Kuyumcuya gidince şaşırmayın: Altın satışında yeni dönem! Artık zorunlu olacak

Sahte altın satışının önüne geçmek için yeni sistem geliştirildi. Düzenlemeyle birlikte bütün gram altınlar ambalaj içinde ve sertifikalı olacak. İşte detaylar...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

'Kuyumcudan aldığınız gram altın gerçekten 24 ayar mı?' sorusu artık ortadan kalkıyor. Devreye girecek yeni sistemle gram altınlar üretim anından itibaren kayıt altına alınacak.

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, ATV Haber'e yaptığı açıklamada, "Üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı, seri numarası ve benzeri bilgilerin yine darphane tarafından verilecek benzersiz kod ile her bir ürüne işlendiği ve bu aynı kod ile darphane tarafından kayıt altına alındığı bilgilerin bütünlüğü bir sistemdir" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET ALTININI KAPSAMIYOR

Kıymetli maden takip sistemi, bir gram ve üzeri için geçerli olacak. Yani kuyumcudan alınan altın kolye, küpe, bilezik ve diğer cumhuriyet altınlarını kapsamayacak.

"Sistem devreye girdikten sonra bütün gram altınlar sertifika ve ambalaj içinde olacak" diyen Bülent Yılmaz, satılan her gram altının üzerinde ona özel bir kod olacağının da altını çizdi.

Yeni sistemin farklı kıymetli madenler için de geçerli olacağını belirten Bülent Yılmaz, "Rafineler tarafından üretilecek 1 gram ve üzerindeki altın, gümüş, platin ve paladyumun hepsinin ambalajlarına bir standart getiriliyor. Tek tip bir ambalaj olacak" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN