• Haberler
  • Siirt Haber
  • Kurtalanspor'dan Hakkari Zapspor Maçı Sonrası Yaşanan Gerginliğe Açıklama

Kurtalanspor'dan Hakkari Zapspor Maçı Sonrası Yaşanan Gerginliğe Açıklama

Siirt'in Kurtalan ilçesinde dün oynanan Kurtalanspor - Hakkari Zapspor karşılaşmasının ardından yaşanan olaylara ilişkin Kurtalanspor Kulübü yazılı bir açıklama yaptı.

Kurtalan Şehir Stadı’nda oynanan ve Kurtalanspor’un 3-1 galibiyetiyle sona eren mücadelede maç bitiminde iki takım arasında gerginlik yaşanmış, futbolcular ve bazı taraftarlar arasında kavga çıkmıştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Hakkari temsilcisinin müsabaka öncesinde ilçede misafirperverlikle ağırlandığı belirtilirken, maç sırasında ve sonrasında rakip takımın provokatif davranışlar sergilediği belirtildi.

Kurtalanspor tarafından yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Hakkari Zapspor kafilesi ilçemizde en iyi şekilde karşılanmış, sahaya kadar da aynı şekilde misafir edilmiştir. Ancak maç süresince sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunulmuş, karşılaşma sonrası ise mağlubiyetin etkisiyle ortam gerilmiştir. Bu sezon rakibin benzer durumları farklı maçlarda da yaşadığı kamuoyunun malumudur."

Açıklamada, olaylarla ilgili bazı görüntülerin ve mesaj kayıtlarının Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşılacağı da bildirildi.

Herhangi bir bıçaklama ya da ciddi yaralanma olayının yaşanmadığı vurgulanırken, güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle gerginliğin büyümesinin önlendiği belirtildi.

Kulüp ayrıca, hiçbir futbolcusunun kavganın parçası olmadığını, aksine sahadaki tansiyonu düşürmeye çalıştıklarını da ifade etti. 

Açıklamanın sonunda rakip takıma başarı dilekleri iletilerek, yaşananlardan ötürü duyulan üzüntü dile getirildi.

Yorumlar 1
Av. İlyas Engin 08 Nisan 2025 12:48

Evinize misafir olmuş bir takıma (ki sözde kardeş takım diyorsunuz) bu hareketiniz hiç hoş olmamakla beraber sportmenliğe ve centilmenliğe yakışmamıştır.Sosyal medyaya yansıyan görüntülerden gördük ki bir futbolcumuz sırtından ve elinden bıçaklanmıştır. Ayrıca polisler olduğu halde taraftarların bariyerleri atlayıp sahaya atladığı görülmüştür. Netice olarak kanuni ve idari olarak bu olayın hesabı sorulacaktır.

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!