Kurtalan'da Aralarında Husumet Olan Aile Barıştırıldı

Geçtiğimiz günlerde iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga nedeniyle aralarında husumet oluşan ve akraba olan Altınışık ailesinin fertleri, Kaymakam/Belediye Başkan V. Sayın Çağlar Tekin'in girişimiyle barıştırıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yellice Köyünde düzenlenen barış programı, İlçe Müftüsü Abdullah Erdem tarafından Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından iki ailenin büyüklerinin Kur'an-ı Kerim'in altından geçip barış yemini etmesi ile sona erdi.

 

Barışma erdemini gösteren aile fertlerine teşekkür eden Kaymakam/Başkan V. Tekin, “Böyle husumetlerin bize bir faydası olmadığı gibi birliğimize, bütünlüğümüze kardeşliğimize zarar getirmesini de istemiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi daha ileri noktalara getirebilmek için tüm gücümüzle gayretimizle çalışmamız gerekiyor. Biz zaten biliyorsunuz dışarıda çok farklı şeylerle uğraşıyoruz. Birliğimize bütünlüğümüze kardeşliğimize Ezan-ı Muhammediye göz diken bir sürü insan var. Biz bunları görüyoruz. Bide kendi içimizde böyle şeyleri yaşamayalım. Birbirimize düşmeyelim. Ben iki tarafın da bu barışa vesile olmasından dolayı, gayretlerinden dolayı İlçe Jandarma Komutanlığına, İlçe Müftülüğüne tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Barışın huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize dirliğimize daim olmasını diliyorum. Bundan sonra inşallah böyle bir huzursuzluk ortamının olmamasını diliyorum.’’ 

 

Törene, İlçe Jandarma Komutan Vekili Murat Reyhanlı, İlçe Müftüsü Abdullah Erdem, İl Genel Meclisi Üyeleri Faysal Ceylan ve Cahit Sevgili ile iki tarafın aile bireyleri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN