- Haberler
- Siirt Haber
- Kurtalan'da 2 Milyon TL'lik Kamulaştırma Bedeli Belirlendi: Hak Sahibine Ulaşılamadı
Kurtalan'da 2 Milyon TL'lik Kamulaştırma Bedeli Belirlendi: Hak Sahibine Ulaşılamadı
Siirt'in Kurtalan ilçesi Tatlı köyünde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kamulaştırma davasında, 217 bin 312,50 metrekarelik taşınmaz bölümü için 2 milyon 60 bin 620,51 TL kamulaştırma bedeli belirlendi. Hak sahiplerinden birine tebligat yapılamayınca karar ilanen duyuruldu.
Haberin Özeti
- • Siirt'in Kurtalan ilçesi Tatlı köyünde, DSİ tarafından kamulaştırılan 217 bin metrekarelik alan için 2 milyon 60 bin 620 TL bedel belirlendi.
- • Kurtalan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, bedelin bankaya bloke edilmesine ve taşınmazın tapusunun DSİ adına tesciline karar verdi.
- • Hak sahiplerinden Hakan Eryılmaz’a ulaşılamadığı için mahkeme kararı ilanen tebliğ ederek istinaf yolunu iki hafta süreyle açtı.
Kurtalan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen kamulaştırma (bedel tespiti ve tescil) davasında karar verildi. Mahkeme, Tatlı köyü 53 parselde kayıtlı taşınmazın 217 bin 312,50 metrekarelik bölümünün kamulaştırma bedelini 2 milyon 60 bin 620,51 TL olarak tespit etti.
Mahkeme kararında, kamulaştırma bedelinin bankaya bloke edildiği ve hak sahiplerine hisseleri oranında ödenmesi için ilgili banka şubesine yazı yazılmasına hükmedildi.
Taşınmazın söz konusu bölümünün tapusunun iptal edilerek Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü adına tesciline, baraj göl sahası içerisinde kalması nedeniyle de tapudan terkini yönünde karar verildi.
Hak sahibine ulaşılamadı
Dava sürecinde yapılan araştırmalara rağmen bazı dahili davalılara yurt içi ve yurt dışındaki adreslerinden tebligat yapılamadığı belirtildi.
Bu kapsamda mahkeme, hak sahiplerinden Hakan Eryılmaz’a kararın ilanen tebliğ edilmesine karar verdi.
Karara karşı davacı kurum vekili ile bazı davalı ve dahili davalı vekillerinin istinaf yoluna başvurduğu belirtilirken, kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf başvurusu yapılabileceği bildirildi.
Mahkemenin ilanında, gazete ilan tarihinden itibaren 15 gün sonra ilgili kişiye tebligatın yapılmış sayılacağı kaydedildi.
Bakmadan Geçme