Kürt pizzacı, ABD'deki dükkanının gelirini depremzedelere bağışlayacak

Yardım çalışmalarıyla tanınan Kürt pizzacı Hakkı Akdeniz, Manhattan'da bulunan restoranının 1 haftalık gelirini bağışlayacağını söyledi. Akdeniz, şu ana kadar 22 bin dolar topladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

ABD'de evsizlere yönelik yardım çalışmalarıyla tanınan Kürt pizzacı Hakkı Akdeniz, Türkiye'de depremzedelere bağışlamak üzere 22 bin dolar (yaklaşık 415 bin TL) yardım topladı. Akdeniz, New York'un Manhattan bölgesinde bulunan restoranının 1 haftalık gelirini afet bölgesine bağışlayacağını söyledi.

Akdeniz, 20 Şubat'ta meydana gelen Hatay merkezli depremlerde kardeşi ve yeğenlerinin yaşadığı evin zarar gördüğünü dile getirdi.

'BAĞIŞ TOPLAYARAK YARDIM EDEBİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM'

"Her zaman söylerim, insanlar yardımınıza ihtiyaç duyduğunda hemen orada olmalısınız" diyen Diyarbakırlı Hakkı Akdeniz, depremler nedeniyle işine odaklanamadığını belirtti. CBS kanalına konuşan Akdeniz, "Pek çok insan bir araya geliyor ve depremzedeler için yemek pişiriyor. Ben de bağış toplayarak yardım edebileceğimi düşündüm" ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÜCRETSİZ PİZZA DAĞITIYOR

Hakkı Akdeniz, 2012’de Sandy Kasırgası felaketinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz pizza dağıtarak gündeme gelmişti. Akdeniz, Covid-19 salgını sürecinde de restoranlarını evsizlere açarak ücretsiz pizza ve içecek dağıttı. 

New York'ta yaşayan Hakkı Akdeniz, 2018’de ABD Temsilciler Meclisi'nin 'sosyal adalet şampiyonu', 'toplumda lider' ve 'iş dünyasında öncü' ile New York Eyaleti Meclisi tarafından da 'topluma örnek hizmetler veren' ve 'işinde eşsiz kişisel başarıya imza atan' birey ödüllerine layık görülmüştü. Evsizlere yaptığı yardımlarla ABD basınında gündeme gelen Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz, Superbowl reklamlarında oynayarak, isminden söz ettirmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN