Kürt köyüne giren askerlerden, 'Köyünüzü boşaltın' uyarısı

Irak Ordusu, 140'ıncı Madde'ye göre Hükümet'in böyle bir yetkisi olmamasına rağmen Savunma Bakanlığına ait olduğu bahanesiyle Kerkük'ün Topzava köyünde Kürtlere ait 4 bin dönüm araziye el koymaya hazırlanıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Edinilen bilgilere göre, Iraklı bir subay, Topzava’daki Kürt köylü ve çiftçileri topraklarını 3 gün içerisinde boşaltmaları konusunda uyardı.

Topraklarını terk etmesi için haber verilenlerden biri de bölgede bir kümes hayvanı çiftliği bulunan ve arazisinin çoğunu ekmiş olan İhsan.

“Atalarımızın toprağındayız”

İhsan, yaptığı açıklamada, Iraklı askerlerin topraklarını terk etmesi için onlara baskı kurduğunu belirterek “Üzerimize asker gönderip ‘Burada ne yapıyorsunuz?’ diyorlar. ‘Atalarımızın toprağındayız ve işimizi yapıyoruz. 200 yıldır bu toprakları biz işletiyoruz’ dedik. ‘Bu topraklar, Savunma Bakanlığına ait ve 3 gün içinde boşaltılmalı’ dediler” ifadelerini kullandı.

Irak ordusu kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Irak ordusu, Savunma Bakanlığına ait olduğu gerekçesiyle 4 bin dönümden fazla araziye el koymayı planlıyor.

Topzava köyü sakinleri, arazilerinin 1986 yılında Araplaştırma ve yer değiştirme kapsamında ellerinden alınıp bakanlıklara devredildiğini söylüyor ancak bu arazilerin tamamı 140’ıncı Madde kapsamında ve devletin bunlara el koyma yetkisi yok.

Sadece araziyle yetinmeyen Irak Ordusu, tapu ve konut izin belgesi getirmezlerse aileleri evlerinden çıkaracakları konusunda da uyarıda bulunmuş.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN