Krunic'ten olay sözler: Fenerbahçe'yi eleştirdi, Galatasaray'ı övdü
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Rade Krunic, ülkesinde verdiği röportajda sarı-lacivertli kulüpte yaşadıklarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe’nin futbol anlayışını sert sözlerle eleştiren Krunic, Galatasaray’ın ise daha Avrupa odaklı bir yapı kurduğunu savundu.
2023-2024 sezonunun devre arasında Fenerbahçe’ye transfer olan ve sezon sonunda bedelsiz olarak Kızılyıldız’a giden 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, sarı-lacivertli takımda beklediğinden çok farklı bir ortamla karşılaştığını dile getirdi.
“Fenerbahçe’de çok zor bir ortam var”
Krunic, Fenerbahçe’deki atmosferi eleştirerek, “Fenerbahçe’de gerçekten çok zor bir ortam var. Bu kadar büyük hedefleri olan bir kulübün bu kadar basit düşünmesine şaşırdım” ifadelerini kullandı.
“Oyun tarzı kaotikti”
Türkiye ile İtalya futbolunu kıyaslayan tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe’deki oyun düzenine de değindi. Krunic, “Futbol tarzı bile kaotikti. İtalya’da sahada ne yapacağımı net biçimde bilmeye alışmıştım. Burada ise doğaçlama oynamam ve sürprizler yapmam beklendi ama bu benim oyun tarzım değil” dedi.
“Mourinho bile eleştirildi”
Yeni sezonda Jose Mourinho’nun takımın başına geçmesini kendisi için önemli bir fırsat olarak gördüğünü söyleyen Krunic, Portekizli teknik adama yönelik eleştirilerin dikkatini çektiğini belirtti. Krunic, “Onu defansif olmakla ve takımının yeterince gol atmamasıyla eleştirdiler. Sonuçta o da gitmek zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.
Galatasaray kıyaslaması
Ezeli rakipler üzerinden de değerlendirme yapan Sırp futbolcu, “Belki de 12 yıldır neden şampiyonluk kazanamadıklarını kendilerine sormalılar. Galatasaray, Fenerbahçe’ye kıyasla daha Avrupa odaklı ve bu nedenle ligi domine ediyor” sözleriyle dikkat çekti.
Fenerbahçe karnesi
Rade Krunic, Fenerbahçe formasıyla toplam 22 resmi maçta görev aldı ve 1 asistlik katkı sağladı.
Bakmadan Geçme