Korkutan İhbar! DEAŞ intikam eylemi yapabilir

Milli Savunma Bakanlığı'nın özverili çalışmalarıyla terör örgütü DEAŞ'a üst üste ağır darbeler indirilmeye devam ederken, istihbarat birimleri kritik bir bilgiye ulaştı. Sözde üst düzey yöneticilerinin arka arkaya yakalanmasının ardından, örgütün Türkiye'ye karşı bir intikam eylemi düzenleyebileceği istihbaratı alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonalarda üst düzey isimler tek tek etkisiz hale getirildi. Ağır darbe alan terör örgütünde panik havası oluştu.

İlk olarak Suriye’nin Cerablus bölgesinde, DEAŞ'ın sözde yargı sorumlusu “Rami Remo” kod adlı Ramo Muhammed El Hamed yakalandı. Hamed’in sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edilmişti. Hamed'in verdiği ifade sonrasında ise yine Cerablus’ta sınırı geçmeye çalışırken üst düzey 4 DEAŞ’lı terörist daha ele geçirildi. Bunlar da örgütün sözde istihbarat, sosyal medya ve eğitim sorumluları ile örgütün sözde imamıydı.

Son operasyon ise örgütün en tepedeki isimlerinden birine yönelik gerçekleştirildi. Örgütün sözde yöneticilerinden “Abu Zeyd/Üstad Zeyd” kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai, İstanbul’da ele geçirildi. DEAŞ lideri, Ebubekir El Bağdadi ve ondan sonraki elebaşı Abdullah Kardaş'ın öldürülmelerinin ardından ön plana çıkmıştı. Hatta, Iraklı Sumaidai’nin adı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi raporu'nda, “DEAŞ’ın lideri olabileceği” şeklinde geçiyordu. 

tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sıcaklığını korurken, kritik bir bigiye ulaştı. Edinilen bilgiye göre, üst düzey isimlerinin etkisiz hale getirilmesinin ardından, örgüt Türkiye’ye karşı bir intikam eylemi yapabilir.

Eylemin bombalama veya bombalı araç saldırısı şeklinde gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Sınır şehirleri ya da büyük kentlerin hedef alınabileceği değerlendirildi. DEAŞ’ın böylece, örgüt içinde oluşan panik havasını dağıtmayı ve militanlarını motive etmeyi amaçladığı ifade edildi.

Yurt dışı kaynaklı istihbari bilgi üzerine güvenlik birimleri alarma geçildi. Güvenlik birimlerinden konuya duyarlı olması ve tedbirlerin üst seviyeye çıkarılması istendi. Güvenlik kaynakları tarafından, yurt içinde ve yurt dışında tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN