Kentsel dönüşümde beklenen adım atıldı! Hak sahiplerine daireleri teslim edildi!

Siirt'te, belediye, TOKİ ve 6 mahalledeki daire sahipleri arasında uzlaşı ve inşaat sözleşmelerinin imzalanmasının ardından, Karakol Mahallesi'nde 'Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci Etap' çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilecek binalardan 25 hak sahibine, kura çekimi ile evleri teslime edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Karakol Mahallesi 1’nci etap anlaşma yapılan hak sahipleri NOTER  huzurunda kura çekimi, Veysel Karani Mahallesinde hak sahiplerine verilecek TOKİ binalarının önünde gerçekleştirildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Törende konuşan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Siirt İl Müdürü Raci Bülbül, “Siirt kentsel dönüşüm 1’nci etabında 116 konut 72 adet iş yeri ve 5 adet bodrum bulunmaktadır. İş yerlerinin tamamı yerinde yani Karakol mahallesinde dönüşecektir. Konutların ise 56 adetti yerinde 50 adeti de bulunduğumuz Veysel Karani Mahalle’sindeki konutlarda dönüşmüş olacaktır.  Bugün burada kentsel dönüşüm birinci etap hak sahipleri için TOKİ tarafından yaptırılan 50 adet konut içerisinden burayı tercih eden hak sahipleri için kura çekimi yapılacaktır.” Açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm hayalinin gerçekleştiğini belirten Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, “Bugün 25 tane Karakol Mahallesinde birinci etapta kentsel dönüşüme başlattığımız hak sahibine evlerini teslime edeceğiz.” Dedi.

Çevre Şehircilik Bakanlığının, kentsel dönüşüm çerçevesinde hak sahiplerine kira desteğinin verileceğini de söyleyen Kızılkaya, “Mahallede tekrar kalmak isteyen hemşerilerimiz var, onları da Çevre Şehircilik Bakanlığımız, hükümetimiz kira bedellerini karşılamak suretiyle onları o olandan hızlıca tahliye etmiş olacağız birkaç gün içerisinde. Haftaya da yıkım işlerine hızlı bir şekilde başlayacağız. Durmaksızın devam eden bu alanda hızlı bir yıkım çalışması yapacağız. Bu yıkımı gerçekleştirdikten sonra da yine hızlı bir şekilde yapımı devam edecek. Biz bu alanı hem Siirt2imiz için çok kıymetli olan tarihi misyonu olan, şehrimize misafir olan ve Ulu camimizin etrafını derli toplu görebileceği hem görsel anlamda hem kentsel anlamda çok sağlam bir yapılaşmanın olduğu bir alan olarak inşa edeceğiz.” Açıklamasında bulundu.

Törene, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Siirt İl Müdürü Raci Bülbül,  AK Parti Siirt İl Başkanı Bahri Caner Özturan ve kentsel dönüşüm hak sahipleri katıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN