Kediler salatalıktan neden korkar?

Kedilerle ilgili birçok şey oldukça eğlenceli ve gizemli. Kedilerin salatalıktan korktuğu viral videolar buna örnek olarak gösterilebilir. Kediler neden salatalıktan korkuyor? Uzmanlar araştırdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bu zamana kadar kedilerin salatalıktan korktuğu birçok video paylaşıldı ve birçoğu milyonlar izlenerek viral haline geldi. Neredeyse tüm kedilerin salatalıktan korktuğu görülüyor.

Kediler yırtıcı hayvanlardır ama aynı zamanda avdırlar. Evcil olmalarına rağmen, özellikle onları öğle yemeği yapmak isteyebilecek diğer hayvanlardan gelebilecek tehlikeyi gözetlemek için derin bir içgüdüleri vardır.

Habertürk'tün Independent UK'den çevirdiği habere göre, kedi-salatalık videolarının çoğu, bir kişinin salatalığı kedinin beklemeyeceği bir yere, örneğin su kabının yanına veya bir kapı eşiğine koymasını içerir.

Bu, bir kedinin korku-savunma içgüdülerini tetikler. Bu, insanın savaş ya da kaç tepkisine benzer.

Bir kedi davranış danışmanı olan Joey Lusvardi, insanların ve diğer hayvanların muhtemelen benzer bir tepki vereceğini söylüyor.

Kediler salatalıktan neden korkar?

Lusvardi, "Buzdolabında bir şey arıyorsan ve arkanı döndüğünde arkanda daha önce orada olmayan bir kutu görürsen, muhtemelen irkilir ve kafan karışır" diyor. Lusvardi şöyle devam ediyor: "Kutunun kendisi muhtemelen korkutucu değil, ama bu olması doğal bir şey değil."

Think Like a Cat kitabının yazarı Pam Johnson-Bennett, salatalıkları kedilerin yemek yediği yerlerin yakınına koymanın kedilerin kafasını daha da karıştırabileceğini çünkü bu bölgelerin genellikle güvenlik ve emniyetle ilişkilendirildiğini söyledi.

Sertifikalı bir hayvan davranışçısı olan Jill Goldman, National Geographic'e, kedilerin salatalığı ölümcül avcılar olabilen yılanlarla ilişkilendirebileceğini de söyledi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN