KARAYOLLARI (KGM) 3 BİN İŞÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI: İşte, 2023 Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuru şartları, tarihleri ve alım yapılacak meslek grupları

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin işçi alımı başvuruları için geri sayım başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü farklı meslek gruplarında yapacağı alımlar için başvuru özel ve genel şartlarını belirledi. Başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden belirlenen takvim doğrultusunda yapılacak. En fazla alım 631 düş işçi, 288 Atölye Usta Yardımcısı, 249 bina ve mal bakıcısı, 374 kalifiye işçi ve 591 sürücü operatörü kadrolarına yapılacak. KGM işçi alımı yapılacak illerin listesi yayınlanan ilan ile birlikte belli oldu. Peki KGM 3 bin işçi alımı başvuruları ne zaman, şartları neler? İşte, alım yapılacak illerin listesi ve başvuru ekranı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

KGM 3 BİN İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru işlemleri 2 Mayıs 2023 tarihinden itibaren başlayacaktır. Başvuru ekranı ise 7 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinde talebimiz Açık İş İlanlarında 02/05/2023 tarihinde ilan edilecek ve 5 gün ilanda kalacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

KGM İŞÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI

Karayolları Genel Müdürlüğü işçi alımı başvuruları hem internet üzerinden hem de telefon aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar takvim doğrultusunda hareket edecek. Özel ve genel şartları taşımadığı tespit edilen adayların müracaatları geçersiz sayılacak.

İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar uzatılır.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI

İşçi alımı şartları, alım yapılacak meslek grubuna göre değişkenlik göstermektedir. Yayınlanan ilana göre adaylardan öğrenim durumu, işçi pozisyonunun gerektirdiği öğrenim ve nitelikler aranacak. Yayınlanan ilanlara başvuru yapabilmek için en az İlköğretim mezunu ve 18 yaşından büyük olma şartı aranacak. Alım yapılacak illere ve meslek gruplarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

KGM 3 BİN İŞÇİ ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

KGM HANGİ KADROLARA ALIM YAPACAK?

 

-80 Ağır Makine Yağcısı,

- 37 Asfalt Usta Yardımcısı,

- 20 Aşçı Yardımcısı,

- 75 Aşçı,

- 288 Atölye Usta Yardımcısı,

- 144 Bakım İşçisi,

- 7 Beton Asfalt Serici Operatör Yardımcısı,

- 249 Bina ve Mal Bakıcısı,

- 631 Düz İşçi,

- 25 Elektrik Tesisat ve Bakım Ustası,

- 17 Elektrik Tesisatçısı,

- 42 Elektronik Ustası,

- 59 Greyder Operatörü,

- 168 İş Makinası Operatörü,

- 374 Kalifiye İşçi,

- 51 Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik),

- 83 Laboratuvar ve Uygulama Tesis Ustası,

- 12 Makine oz,Operatörü,

- 7 Marang

- 15 Sıhhi Tesisatçı,

- 591 Sürücü Operatörü,

- 9 Traktör Operatörü,

- 15 Vinç Operatörü,

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN