Kamuya 58.060 Kamu Personeli Alımı

Kamu kurum ve kuruluşlara 58 bin 60 kamu personeli istihdamı yapılacak. Bazı kadrolarda artış yapılıyor. Yayınlanan ilanlara göre mülakatsız KPSS'li ve KPSS'siz alım yapılacak. Birçok kadro için başvurular açıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Orman Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı kadrolarına 58 bin 060 kamu personeli istihdamı yapılacak. 2023 yılına yeni girmemiz ile birlikte kadrolarda artışları görebiliyoruz. Kamu kurumlarına yapılacak alımlar hakkında detayları okuyucularımıza sunuyoruz.

Orman Genel Müdürlüğü 109 Kamu Personeli Alımı Detayları

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kadrolarına 109 kamu personeli alımı istihdamı yapılacak. OGM mülakatsız şekilde en az lise mezunu adaylardan başvuruları alacak. 6 kadroda 109 alım yapılacak. 49 mühendis alımı, 23 şoför alımı, 17 büro personeli alımı, 9 avukat alımı, 9 koruma ve güvenlik görevlisi ile 3 uçak ve mekatronik teknikeri kadrolarına alımlar yapılacak.

OGM Mülakatsız Devlet Personeli Alımı Kadroları

49 mühendis alımı.

23 şoför alımı.

17 büro personeli alımı.

9 avukat alımı.

9 koruma ve güvenlik görevlisi.

3 uçak ve mekatronik teknikeri alımı.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Detayları

En az lise mezunu olmak.

ÖGG kanunlarının şartlarına uymak.

ÖGG kimlik kartı olmak.

Vardiya sistemine uymak.

Erkek adaylarda 170 istenilirken kadın adaylardan 160 cm boydan kısa olmamak.

18-35 yaşlarında olmak.

Şoför Alımı Detayları

Lise düzeyindeki okullardan mezun olmak.

C sınıf ehliyeti ve bu belgeye en az 2 yıl sahip olmak.

Psikoteknik, SRC3 ve SRC4 belgelerine sahip olmak.

Yaş şartı olarak 18 ile 35 yaşlarında olmak.

Avukat Alımı Detayları Neler?

Avukat unvanında başvuru yapabilmek için avukatlık ruhsatına sahip olmak ve en az 2 yıl mesleki tecrübesi olduğuna dair belgelendirmek.

Lisans düzeyinde hukuk fakültesi mezunu olmak.

OGM Devlet Personeli Alımı Başvuru Tarihleri

Orman Genel Müdürlüğü devlet personeli alımı başvuruları 05 Ocak 2023 ile 13 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular sadece internet üzerinden yapılacak. Başvurular Orman Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.

Adaylara herhangi bir yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak. Mülakatsız alım olacak. Sadece adaylardan 2022 KPSS puanı istenilmektedir.

Cumhurbaşkanlığı 15 Bin 451 KPSS’siz Devlet Memur Alımı Detayları

Cumhurbaşkanlığı tarafından KPSS’siz 15 Bin 451 devlet memur alımı yapılıyor. Yayınlanan ilanlara KPSS’li ve KPSS’siz başvurular alınacak. En az ilkokul düzeyindeki adaylardan da başvurular yapılabilecek. Açıklanan ilanların son başvuru tarihleri farklılık gösterdiği için adaylar ilanların tarihlerini takip etmeleri gerekiyor.

Personel Alımı Başvuru Koşulları Nedir?

Başvuru da bulunacak olan adayların Türk Vatandaşı olması gerekir.

Kamusal haklarından yoksun olan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Adayların arşiv ve güvenlik soruşturması kapsamın da olumlu sonuçlanması şartı aranır.

KPSS puan şartı istenen ilanlar için adayların 2022 yılı içerisin de yapılan KPSS sınavına katılmış olması ve ilan detayların da bulunan puan türüne göre alt puanı almış olması isteniyor.

Erkek adayları askerlik durumuna ilişkin ise; askerlikle ilişiğinin olmaması muaf olması veya bazı ilan detaylarına göre ise en az 1 yıl süreyle tecilli olması şartı aranıyor.

Adayların görevlerini aktif yerine getirmesine engel olacak şekil de sağlık sorunun (bedensel veya zihinsel) olmaması şartı aranır. Engelli personel alımı ilanları için bu şart geçerli değildir.

Başvuru yapacak olan adayların daha önce devlet düzenine aykırı suçtan yargılanmaması olması gerekir.

Adayların affa uğratılmış dahi olsa hapis cezasına uğratılmamış olması şartı aranır.

En az ilkokul mezunu adaylar için de ilanlar yayınlanmaktadır.

Personel Alımı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Resmi Gazete üzerinden yayınlanan ve 15 bin 451 personel alımı ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağı da vermiş olduğumuz link üzerinden ilanları incelemeleri gerekmektedir. İlan detayında bulunan başvuru şartlarını sağladıkları takdir de belirtilen başvuru tarihlerin de yine ilan da belirtilen başvuru şekline uygun olarak başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

Sağlık Bakanlığı 42500 Sağlık Personeli Alımı Detayları

Sağlık Bakanlığı tarafından 42500 sağlık personeli alımı yapılacak. Daha önce 31 bin 317 personel alımı yapan Bakanlık, bu sefer de 2. Etap için çalışmalara başladı. 85 bin alım olan unvanın 1. Etabı sona erdi. Sağlık Bakanlığı tarafından diğer alımında çalışmaları başlanıldı.

Sağlık Bakanlığı 42500 İşçi, Memur ve Kamu Personel Alımı (2.etap) Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklamalara göre 42500 personel alımı ilan listelerinin ve kontenjanlarının İŞKUR a gönderildiğini biliyoruz. Fakat alımlarının ne zaman yapılacağına dair Bakanlık tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN